طرز تهیه قنبر پلو شیرازی
[ad_1]
آیا تا به حال نام گانبر بلو را شنیده اید؟ شوخی نمی کنیم، قنبر پلو یک نام غذای سنتی و اصیل شیرازی است که نامی بامزه و طعمی لذیذ دارد. آنقدر خوشمزه است که برخی معتقدند نام این غذا در اصل «غم بر پلو» بوده است! با ای بی سی مگمگ همراه باشید تا در این دستور طرز تهیه گنبر پلو را یاد بگیریم و شما را با داستان های جالبی که درباره نام این غذا گفته می شود آشنا کنیم.
قنبر پلو یکی از غذاهای قدیمی و مجلسی شیراز است که البته اغلب در سراسر استان فارس طبخ می شود. مواد تشکیل دهنده این غذا شامل گوشت چرخ کرده، گردو، کشمش، آب انگور، رب انار و زعفران است و علاوه بر طعم خوب، ظاهر و رنگ فوق العاده ای نیز به آن می بخشد.
قنبر پلو احتمالاً به نام سرآشپزی که برای اولین بار دستور پخت را معرفی کرد، نامگذاری شده است. اما همانطور که گفتیم داستان های جالب دیگری نیز در مورد نام این غذا وجود دارد. مثلاً می گویند نام قنبر در شیراز ما را به یاد مرد سبز و سیاه می اندازد و چون کشمش و شیره انگور این غذا به برنج رنگ تیره می دهد و به آن قنبر می گویند.
داستان نام این غذا هرچه که باشد، مهم این است که طعم جالب و منحصر به فردی دارد. پس حتماً حداقل یک بار زنجبیل پلو را با دستور اصلی که برای شما آماده کرده ایم بپزید و طعم آن را امتحان کنید. اگر از طرفداران غذاهای سنتی و اصیل ایرانی هستید، پیشنهاد می کنیم دستور پخت آلبالو پلو با گوشت، پلو جنوبی و دیزی سنتی را از دست ندهید. علاوه بر این، در آرشیو مطالب آموزش آشپزی ای بی سی مگمگ، می توانید دستور پخت انواع غذاها، دسرها و دسرهای ایرانی و فرنگی را نیز بیابید.
مواد لازم (برای 5 نفر)
- برنج: 600 گرم (4 فنجان 200 میلی لیتر)
- گوشت چرخ کرده: 300 گرم
- پیاز (رنده شده و آب گرفته): 1 عدد
- پیاز خرد شده: 4 عدد بزرگ
- کشمش: 1 عدد
- گردو خرد شده: 1 پیمانه
- آب انگور: 2 قاشق غذاخوری
- رب انار: 1.5 تا 4 قاشق غذاخوری (بسته به غلظت)
- آرد غیر خوراکی: 2 قاشق غذاخوری
- زعفران: به میزان لازم
- زردچوبه، نمک، فلفل سیاه و دارچین: به میزان لازم
طرز تهیه زنجبیل پلو
1.
گوشت چرخ کرده را با یک عدد پیاز رنده شده و ادویه و آرد نخودچی مخلوط کرده و ورز دهید.
2.
گوشت را به شکل کوفته های کوچک برش دهید. کوفته ها را در روغن سرخ کنید و از ماهیتابه خارج کرده و کنار بگذارید.
3.
پیازهای خرد شده را در همان ماهیتابه سرخ کنید. بعد از طلایی شدن پیازها، گردوی خرد شده را اضافه کنید.
4.
بعد از گردو کشمش را اضافه کرده و کمی تفت دهید.
5.
در این مرحله گوشت سرخ شده، رب انار، آب انگور، زعفران و نمک کافی را به تابه اضافه می کنیم.
توجه داشته باشید که طعم زنجبیل پلو باید نرم باشد، بنابراین مقدار آب انگور را با توجه به ترشی یا رب انار تنظیم کنید.
اگر رب انار خیلی غلیظ بود قبل از اضافه کردن به مایه آن را با کمی آب رقیق کنید.
6.
بعد از آماده شدن زنجبیل پلو، برنج را آب پز کرده و آبکش می کنیم. خمیری را که دوست دارید ته قابلمه قرار دهید و روی آن یک لایه پلو و زنجبیل بریزید.
7.
در نهایت زعفران تخمیر شده را روی برنج می ریزند و برنج را تخمیر می کنند.
8.
زنجبیل پلو را با سالاد شیرازی یا ترشی سرو کنید.
.
[ad_2]