طرز تهیه دلمه بادمجان تبریزی با تمام ریزه‌کاری‌ها برای خوشمزه شدن

[ad_1]

دستور تهیه مربای بادمجان

بدون شک، هر کسی که طرز تهیه مربای بادمجان و فلفل را بلد باشد، در بین دوستان و خانواده بسیار محبوب خواهد شد! طرز پخت فلفل را قبلا در ای بی سی مگمگ آموختیم. در این مطلب طرز تهیه پوره بادمجان به روش اصلی تبریزی را به شما آموزش می دهیم.

مربا علاوه بر ایران در سایر کشورهای خاورمیانه مانند ترکیه نیز تولید می شود. اصولاً نام «دیلما» ریشه ترکی دارد و از کلمه «دولمک» به معنای پر کردن گرفته شده است.

از قدیم الایام در خاورمیانه از انواع صیفی جات مانند بادمجان، گوجه فرنگی، کدو تنبل و کلم و همچنین برگ انگور یا برگ مو برای پخت مربا استفاده می شده است. اما جالب است بدانید که اینها تنها مواد رایج برای تهیه مربا نبودند. به عنوان مثال در قرن هفدهم میلادی که اولین ترشی ها در ایران تهیه شد، برای ترشی از خیار، پیاز و حتی سیب استفاده می کردند.

در دستور پخت مربای بادمجان تبریز از گوشت قرمز استفاده می شود. اما در صورت تمایل می توانید به جای آن از سویا برای یک رژیم کاملا گیاهی استفاده کنید.

دستور تهیه مربای بادمجان

مواد لازم (برای 6 نفر)

  • ترشی بادمجان: 10 عدد
  • سبزیجات شیرین (تره، پیاز، نعناع، ​​ترخون، مرزه): 250 گرم
  • گوشت چرخ کرده: 250 گرم
  • پیله: نصف سهم
  • برنج: نصف پیمانه
  • پیاز: 2 عدد بزرگ
  • زرشک: 3 قاشق غذاخوری
  • رب گوجه فرنگی: 3 قاشق غذاخوری
  • رب انار: 3 قاشق غذاخوری
  • کره: 60 گرم
  • اسید ترش: یک عدد
  • زعفران: به میزان لازم
  • نعناع خوشمزه و ترخون خشک: هر کدام 1 قاشق غذاخوری
  • زردچوبه، پودر کاری، فلفل سیاه و نمک به میزان لازم

مواد لازم را از ای بی سی مگخریداری کنید

طرز تهیه پوره بادمجان تبریزی

شکم بادمجان را خالی کنید

1.
کدو حلوایی را پوست گرفته و آب آن را بگیرید.

پیاز و گوشت را تفت دهید و کدو سبز را اضافه کنید

2.
پیاز را نگینی خرد کرده و در روغن تفت دهید. وقتی پیازها طلایی شدند، نصف آن را برای سس بردارید و گوشت چرخ کرده را به بقیه اضافه کنید. گوشت را با پیاز تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند. سپس ادویه ها، برنج نیم پز و لپه پخته شده را اضافه کنید.

3.
سبزیجات خرد شده، نصف رب انار و نیمی از رب گوجه فرنگی را به مواد داخل تابه اضافه کرده و تفت دهید.

اشاره: در صورت تمایل می توانید در این مرحله بادمجان را از داخل نیز سرخ کرده و به مواد اضافه کنید.

4.
بعد از اینکه مواد خوب با هم پخت، زرشک و نصف کره را اضافه کنید و نمک مواد را تنظیم کنید. داخل مربا را بچشید و اگر به اندازه کافی خوش طعم نیست، کمی رب یا نمک اضافه کنید.

5.
برای تهیه سس کشک، نیمی از پیازهای سرخ شده را که ابتدا جدا کرده بودید با مقداری روغن و بقیه کره داخل قابلمه بریزید و کمی زردچوبه، فلفل دلمه، فلفل سیاه و نمک به آن اضافه کنید. بقیه رب گوجه فرنگی را به سس اضافه کنید و خوب تفت دهید. در پایان رب انار، زعفران را دم کرده، آب لیموی تازه را اضافه کرده و مواد را با حرارت بسیار ملایم مخلوط کنید.

اشاره: مقدار رب انار باید کمتر از رب گوجه فرنگی باشد تا سس تیره نشود.

6.
یک لیتر آب به سس اضافه کنید و بگذارید بجوشد. سپس طعم سس را امتحان کنید و در صورت لزوم نمک اضافه کنید.

7.
بادمجان را با مواد کشک پر کنید و مطابق شکل در قابلمه قرار دهید. دقت کنید که سس تا نصف بادمجان را بپوشاند. بادمجان را روی حرارت متوسط ​​یک ساعت و نیم بپزید.

8.
مربای بادمجان را با سس خودش سرو کنید. نوش جون!

.

[ad_2]

Back to top button