طرز تهیه 8 غذا و میان وعدهی خوشرنگ با لبو
[ad_1]
در روزهای سرد پاییز و زمستان، هیچ چیز بیشتر از خوردن غذاهای گرم نمیچسبد. لبو یکی از خوراکیهایی است که بیشتر در فصلهای سرد سال مصرف میشود. میتوانید با لبو غذاهای مختلفی درست کنید. اگر شما هم دوست دارید طرز تهیه غذا با لبو را یاد بگیرید، این مقاله را به هیچ وجه از دست ندهید.
لبو یا چغندر که بهعنوان یکی از سالمترین و مفیدترین سبزیجات به شمار میرود، سدیم و چربی کمی دارد و منبع خوبی برای فولات است. لبو سرشار از مواد مغذی مثل آهن، منگنز، مس، پتاسیم و منیزیم است. از جمله خواص لبو میتوانیم به پیشگیری از سرطان، بهبود سلامت روانی، بهبود برص، حفظ سلامت سلولها، بهبود گردش خون و… اشاره کرد.
در این مقاله قصد داریم طرز تهیه 8 غذا و میانوعدهی بسیار خوشطعم و خوشرنگ با لبو را آموزش دهیم. غذاهایی که علاوه بر مغذی بودن، خوشرنگ و لعاب هم هستند. در ادامه با ای بی سی مگ همراه باشید.
1. سوپ لبوی مقوی و خوشطعم
سوپ لبو یک غذای متفاوت است که میتوانید با لبو درست کنید. این سوپ خوشمزه یک گزینهی بسیار مناسب به عنوان پیش غذا در روزهای سرد پاییز و زمستان است.
مواد لازم برای تهیهی سوپ لبو
- لبو (چغندر): دو عدد
- هویج بزرگ: یک عدد
- ساقهی کرفس: یک عدد
- سیبزمینی بزرگ: یک عدد
- برگ بو: یک عدد
- رزماری: یک شاخه
- آب مرغ: یک تا دو لیوان
- نمک و فلفل چیلی: به مقدار لازم
طرز تهیهی سوپ لبو
1.
برای تهیهی سوپ لبو، ابتدا لبوها و سیبزمینیها را بشویید و پوست آنها را بگیرید. هویج را هم پوست بگیرید. لبو، سیبزمینی و هویج را داخل یک قابلمه بریزید.
2.
ساقهی کرفس را بشویید و ریز خرد کرده و به مواد قبلی اضافه کنید. برگ بو و شاخهی کوچک رزماری را با همراه نمک و کمی پودر چیلی ساییده نشده به مواد قبلی اضافه کنید.
3.
آب مرغ را روی مواد بریزید. قابلمه را روی حرارت بگذارید و اجازه دهید سبزیجات نرم و پخته شوند.
4.
برگ بو را از داخل قابلمه بیرون بیاورید و همهی مواد را داخل مخلوطکن بریزید و خوب میکس کنید. میتوانید به جای مخلوطکن، از گوشتکوب برقی هم استفاده کنید. سپس مواد را در کاسهی سرو بریزید. سوپ لبوی شما آماده است.
چند نکته برای تهیهی سوپ لبو
- در صورت تمایل میتوانید در مواد اولیهی سوپ لبو از پیاز و پیازچه استفاده کنید.
- این سوپ را میتوانید بهعنوان سوپ سرد هم میل کنید.
2. چیپس لبوی ترد و لذیذ
عصرهای سرد پاییزی را میتوانید با یک میان وعدهی خوشمزه و مقوی سپری کنید. چیپس لبو از آن دسته از خوراکیهایی است که میتوانید بهراحتی در منزل تهیه کنید و در عصرهای پاییزی، از خوردن آن در کنار خانواده لذت ببرید.
مواد لازم برای تهیهی چیپس لبو
- لبوی کوچک: سه عدد
- آرد: دو تا سه قاشق سوپخوری
- روغن سرخکردنی: به مقدار لازم
- نمک دریا: به مقدار لازم
طرز تهیهی چیپس لبو
1.
برای تهیهی چیپس لبو، ابتدا پوست لبوها را بگیرید و به صورت ورقههای نازک برش بزنید. اگر از رندهی مخصوص چیپس برای ورقه کردن لبوها استفاده کنید، چیپسها تردتر و لذیذتر خواهند شد.
2.
یک ماهیتابهی متوسط روی حرارت بگذارید و روغن را درون آن بریزید و اجازه دهید کاملا داغ شود. آرد را درون یک بشقاب بزرگ بریزید.
3.
ورقههای لبو را در آرد بزنید و بتکانید تا آرد اضافی آنها گرفته شود. سپس تقریبا چهار دقیقه در روغن داغ سرخ کنید تا طلایی شوند.
4.
لبوها را از روغن بیرون بیاورید و در دستمال جاذب روغن قرار دهید تا روغن اضافیشان گرفته شود. کمی نمک دریا روی چیپس لبو بریزید و از خوردن آن لذت ببرید.
3. پنکیک لبوی سرخ و مخملی
یکی از میانوعدههای بسیار خوشمزه و خوشرنگی که میتوانید با لبو تهیه کنید، پنکیک لبو است. پنکیک لبو را میتوانید در وعدهی صبحانه یا بهعنوان عصرانه میل کنید.
مواد لازم برای تهیهی پنکیک لبو
- آرد جو دوسر: نصف پیمانه (به علاوهی دو قاشق سوپخوری)
- پودر بادام: یک چهارم پیمانه
- آرد برنج: یک چهارم پیمانه
- پودر کاکائو: یک قاشق سوپخوری
- بیکینگ پودر: یک قاشق چایخوری
- تخم مرغ: دو عدد
- شیر بادام: نصف پیمانه
- پورهی لبو: سه پنجم قاشق سوپخوری
- شربت افرا: سه قاشق سوپخوری
- سس سیب: دو قاشق سوپخوری
- روغن: یک قاشق سوپخوری
- عصارهی وانیل: یک و نیم قاشق سوپخوری
- نمک: یک چهارم قاشق چایخوری
مواد لازم برای تهیهی سس سیب
- سیب: نیم کیلو گرم
- پوست لیموترش رنده شده: نصف قاشق چایخوری
- آبلیمو: نصف قاشق چایخوری
- چوب دارچین: یک عدد
- شکر قهوهای: 15 گرم
- آب: 60 میلیلیتر
- نمک: نوک قاشق چایخوری
مواد لازم برای تهیهی پورهی لبو
- لبوی متوسط: سه تا چهار عدد
- روغن به مقدار لازم
طرز تهیهی سس سیب
1.
پوست سیبها را بگیرید و هستههایشان را در بیاورید. سپس آنها را خرد کنید. یک قابلمه بردارید و سیبهای خرد شده، پوست لیموترش، آبلیمو، چوب دارچین، شکر قهوهای، آب و نمک را داخل آن بریزید. قابلمه را روی حرارت بگذارید تا بجوشد. سپس زیر آن را کم کنید و برای 20 تا 30 دقیقه با حرارت ملایم بپزید.
2.
چوب دارچین و پوست لیمو را از قابلمه بیرون بیاورید و مواد را خوب هم بزنید تا یک مخلوط پوره مانند به دست آید. این سس را میتوانید یک هفته در یخچال و یک ماه در فریزر نگه دارید.
طرز تهیهی پورهی لبو
1.
برای تهیهی پورهی لبو، ابتدا لبوها را خوب بشویید و برگ، ریشهها و ساقهها را جدا کنید. تمام سطح لبوها را به کمی روغن آغشته کرده و آنها را در فویل بپیچید.
2.
فویلها را به مدت 60 دقیقه در فر با 200 درجهی سانتیگراد قرار دهید تا لبوها کبابی شوند. بعد از یک ساعت لبوها را از فر خارج کرده و فویلشان را کمی باز کنید تا خنک شوند. سپس پوست لبوها را بهراحتی با دست بگیرید.
3.
لبوهای پوست گرفته شده را داخل غذاساز یا مخلوطکن بریزید و خوب مخلوط کنید. پورهی لبو را کنار بگذارید.
طرز تهیهی پنکیک لبو
1.
یک کاسهی بزرگ بردارید و آرد جوی دوسر، آرد برنج، عصارهی وانیل، نمک، پودر کاکائو، پودر بادام و بیکینگ پودر را مخلوط کنید. مواد تر یعنی تخم مرغ، شیر بادام، پورهی لبو، شربت افرا، سس سیب و روغن را هم در کاسهی دیگر خوب هم بزنید.
2.
ترکیب مواد خشک را با ترکیب مواد تر یکی کرده و با یک قاشق بزرگ، خوب مخلوط کنید و اجازه دهید خمیر به دست آمده 10 دقیقه استراحت کند.
3.
یک ماهیتابه بزرگ را روی حرارت متوسط بگذارید و با روغن یا کره خوب آن را چرب کنید. یک چهارم پیمانه از خمیر را در ماهیتابه بریزید و با یک کاردک یا یک قاشق، خمیر را به اندازهی 12 سانتیمتر باز کنید.
4.
بعد از دو تا سه دقیقه روی پنکیکها پر از حباب میشود. سپس روی دیگر پنکیک را یک تا سه دقیقه بپزید تا رنگشان قهوهای شود.
5.
این کار را تا جایی که خمیر تمام شود، ادامه دهید. پنکیکها را داغ سرو کنید. نوش جان.
4. تهچین گوشت و لبوی مجلسی
تهچین گوشت و لبو یکی از خوشمزهترین غذاهایی است که میتوان با لبو درست کرد. تهیه این غذا چندان سخت نیست و به مواد چندان زیادی نیاز ندارد. این غذا را میتوانید در مهمانیها هم تهیه کنید و همه را با طعم بسیار لذید آن هیجانزده کنید.
مواد لازم برای تهیهی تهچین گوشت و لبو
• برنج: پنج پیمانه
• گوشت: 300 گرم
• سیبزمینی: پنج عدد
• لبو: سه عدد
• قیسی: 10 تا 12 عدد (دلخواه)
• زیره: به مقدار لازم
• زعفران دمکرده: به مقدار لازم
• نمک و فلفل: به مقدار لازم
طرز تهیهی تهچین گوشت و لبو
1.
برای تهیهی تهچین گوشت و لبو، ابتدا لبوها را بپزید. سپس آنها را به صورت دایرهای برش بزنید و کنار بگذارید. سیبزمینی را هم حلقهای برش بزنید و کنار بگذارید. گوشت را تکه تکه کرده و برنج را هم آبکش کنید.
2.
یک ماهیتابه روی حرارت بگذارید. گوشت را با زعفران دمکرده به ماهیتابه اضافه کرده و آن را با نمک و فلفل مزهدار کنید. یک قابلمه روی حرارت بگذارید و کمی روغن در آن بریزید. چند عدد از برشهای سیبزمینی را کف قابلمه بچینید و مقداری از برنج آبکش شده را روی آن بریزید. کمی زیره روی برنج بپاشید.
3.
گوشت مزهدار شده را روی برنج قرار دهید و چند قیسی روی آن بگذارید. تعداد قیسیها به ذائقهی شما بستگی دارد. در صورت تمایل میتوانید آن را حذف کنید. دوباره روی آن برنج بریزید.
4.
روی برنج برشهای لبو و باقیماندهی برشهای سیبزمینی را قرار دهید. این کار را ادامه دهید تا مواد تهچین گوشت و لبو تمام شوند.
5.
اجازه دهید برنج به مدت زمان لازم دم بکشد تا گوشت هم بپزد. تهچین شما آماده است. نوش جان.
5. اسموتی لبوی مقوی و جذاب
اگر اهل امتحان کردن نوشیدنیها و اسموتیهای مختلف هستید، از تهیهی اسموتی لبو غافل نشوید. این اسموتی در عین اینکه بسیار لذیذ است، مواد مغذی بسیار زیادی هم دارد. نکتهی جالب دربارهی اسموتی لبو این است که در مدت زمان کم تهیه میشود.
مواد لازم برای تهیهی اسموتی لبو
- شیر: یک پیمانه
- آب پرتقال تازه: یک پیمانه
- لبوی خام: یک فنجان
- انبه: یک عدد
- تمشک یخزده: یک فنجان
- آناناس خرد شده تازه: یک فنجان
- توتفرنگی تازه: یک فنجان
- موز یخزده: دو عدد
- آووکادو: یک عدد
- وانیل: دو قاشق چایخوری
طرز تهیهی اسموتی لبو
1.
برای تهیهی اسموتی لبو، ابتدا پوست لبو را بگیرید و خرد کنید. انبه، آناناس و توتفرنگی را خرد کنید و کنار بگذارید. میتوانید از شیر بادام آماده استفاده کنید. اما اگر میخواهید شیر بادام را در خانه درست کنید، 50 گرم بادام را پوست بگیرید و با سه لیوان آب سرد داخل مخلوطکن بریزید و خوب هم بزنید.
2.
تمام مواد یعنی شیر، آب پرتقال، لبو، انبه، تمشک، آناناس، توتفرنگی، موزهای نصف شده، آووکادو و وانیل را داخل مخلوطکن بریزید و تا زمانی که یک مخلوط نرم و یکدست به دست آید، هم زدن را ادامه دهید.
3.
اسموتی شما به همین راحتی آماده است. حتی اگر طعم لبو را دوست ندارید، این اسموتی را حتما امتحان کنید، چون اصلا طعم لبو را احساس نخواهید کرد.
6. سالاد کلم با لبو، انجیر و پنیر ریکوتا
سالاد کلم و لبو یک گزینهی سبک برای شام یا پیش غذا است. مواد این سالاد به راحتی در دسترس هستند. این سالاد علاوه بر اینکه طعم خیلی خوبی دارد، بسیار مغذی هم است.
مواد لازم برای تهیهی سالاد کلم و لبو
- لبو: چهار عدد
- روغن زیتون: یک چهارم پیمانه
- سرکهی بالزامیک: دو قاشق سوپخوری
- عسل: یک قاشق سوپخوری
- انجیر تازه: دوازده عدد
- پنیر ریکوتا: یک پیمانه
- نمک و فلفل: به مقدار لازم
طرز تهیهی سالاد کلم و لبو
1.
فر را روی 210 درجهی سانتیگراد قرار دهید تا گرم شود. پوست لبوها را بگیرید و آنها را به یک قاشق سوپخوری روغن زیتون و کمی نمک آغشته کرده و به مدت 20 دقیقه در فر بگذارید و هر از گاهی زیر و روکنید تا حسابی ترد شوند.
2.
در یک کاسه، دو قاشق سوپخوری روغن زیتون را با سرکهی بالزامیک و عسل مخلوط کنید. زمانی که لبوها را از فر خارج کردید، این مخلوط را روی آنها بریزید و مقداری از آن را کنار بگذارید
3.
گریل را روشن کنید و کلمها را خرد کنید. یک قاشق پُر از پنیر ریکوتا را داخل هر بشقابی که برای سرو سالاد است، بریزید. باقیماندهی مخلوطی که روی لبوها ریخته بودید را روی سالاد بریزید. انجیر و باقی ماندهی پنیر ریکوتا را هم به همراه نمک و فلفل بین بشقابهای سالاد تقسیم کنید. سالاد شما آماده است. نوش جان.
7. کیک لبوی متفاوت و خوشرنگ
کیک لبو از آن دسته از کیکهای متفاوتی است که شاید کمتر کسی آن را امتحان کرده باشد. مطمئن باشید این کیک ارزش امتحان کردن دارد.
تهیهی این کیک وقت چندان زیادی از شما نمیگیرد، پس هرچه زودتر دست به کار شوید و این کیک خوشطعم و خوشرنگ را درست کنید و از خوردن آن با یک فنجان چای داغ در یک عصر سرد پاییزی لذت ببرید.
مواد لازم برای تهیهی کیک لبو
- لبو: سه عدد
- شکر: یک پیمانه
- تخم مرغ: چهار عدد
- آرد: دو پیمانه
- کرهی نرم شده: 250 گرم
- پوست لیموی رنده شده: نصف قاشق چایخوری
- کشمش ریز 250 گرم
- شکر: یک پیمانه
- بیکینگ پودر: یک قاشق مرباخوری
طرز تهیهی کیک لبو
1.
فر را روی 180 درجهی سانتیگراد بگذارید تا گرم شود. پوست لبوها را بگیرید و آنها را رنده کنید. پوست رنده شدهی لیمو را با شکر و کره در یک ظرف بریزید با همزن برقی بزنید تا کرم رنگ شود.
2.
سپس تخم مرغها را یکی یکی به مخلوط شکر اضافه کرده و مواد را بهخوبی با همزن بزنید.
3.
آرد را به همراه بیکینگ پودر الک کنید و آن را به همراه لبوی رنده شده و کشمش، طی چند مرحله با لیسک به مخلوط تخم مرغ اضافه کرده و خوب ترکیب کنید.
4.
قالب کیک را با کره یا روغن چرب کنید. خمیر کیک را به قالب منتقل کنید و قالب را به مدت 60 دقیقه در فر قرار دهید. کیک شما آماده است. نوش جان.
8. راگوی گوشت و لبوی لذیذ و خوشطعم
راگوی گوشت و لبو از آن دسته از غذاهای متفاوت و البته بسیار خوشمزه است و برای کسانی که به دنبال امتحان کردن غذاهای جدید و متفاوت هستند، گزینهی بسیار خوبی است.
مواد لازم برای تهیهی راگوی گوشت و لبو
- سیر: سه حبه
- گوشت گاو: 800 گرم
- هویج: یک عدد
- پیاز: یک عد
- روغن: سه قاشق غذاخوری
- رب گوجه فرنگی: دو قاشق غذاخوری
- لبو: چهار عدد
- پاستای آشیانهای: یک بسته
- پنیر پیتزا: نصف پیمانه
- آب گوشت: دو پیمانه
- نمک و فلفل: به مقدار لازم
طرز تهیهی راگوی گوشت و لبو
1.
ابتدا لبوها را بشویید و پوست آنها را بگیرید. سپس هر لبو را به مقداری نمک و روغن زیتون آغشته کنید. لبوها را در فویل بپیچید و به مدت40 تا 45 دقیقه در فر با حرارت 200 درجهی سانتیگراد قرار دهید تا پخته شوند. زمانی که لبوها پخته شدند، آنها را از فر خارج کرده و خرد کنید.
2.
لبوهای خرد شده را با نمک و فلفل مزهدار کنید. یک ماهیتابه روی حرارت بگذارید و لبوها را در روغن تفت دهید. رب گوجه فرنگی را هم اضافه کنید.
3.
گوشت را خورشتی خرد کرده و آن را به همراه آب گوشت به ماهیتابه اضافه کنید. اجازه دهید گوشت بپزد و آب گوشت تمام شود.
4.
یک ماهیتابهی دیگر روی حرارت بگذارید و پیاز را نگینی کرده و به همراه سیر کمی تفت دهید. هویج را نگینی کرده و به ماهیتابه اضافه کنید و تفت دهید. بعد از اینکه گوشت پخته شد، مخلوط پیاز و هویج را به آن اضافه کنید.
5.
در یک قابلمه مقداری آب جوش، نمک و روغن بریزید و پاستای آشیانهای را بپزید. سپس آن را آبکش کنید.
6.
قالب مستطیلی شکل نسوز مخصوص فر را چرب کنید و پاستا را درون آن بریزید. مواد داخل ماهیتابه که مخلوط گوشت و لبو است را به قالب اضافه کنید و روی آن پنیر پیتزا بریزید. قالب را به مدت 15 دقیقه در فر با حرارت 200 درجهی سانتیگراد قرار دهید. سپس آن را از فر بیرون بیاورید و روی راگوی گوشت و لبو را با مقداری گشنیز و جعفری تازه تزیین کنید. نوش جانتان.
منبع: the pioneer woman
.
[ad_2]