مهندس مکانیک چقدر حقوق می گیرد؟

حقوق رشته مهندسی مکانیک در ایران چقدر است؟

مهندسان مکانیک دستگاه‌ها و سیستم‌های مکانیکی مانند ماشین آلات، ابزارها و موتورها را طراحی، تولید، آزمایش و بازرسی می‌کنند. از آنجایی که مهندسان مکانیک طیف وسیعی از کارها را می‌توانند انجام دهند، به همین خاطر فرصت های شغلی برای مهندسی مکانیک نیز بسیار متنوع است و همچنین تقاضا برای آنها زیاد است، به همین دلیل در صنایع مختلف می‌توانند کار کنند و طیف گسترده‌ای از محصولات را طراحی کنند.

اما با این حال با بررسی فرصت های استخدام مهندس مکانیک می توان فهمید که اکثر مهندسان مکانیک در حوزه تولید، تحقیق و توسعه یا در شرکت‌هایی که خدمات مهندسی ارائه می‌دهند، مشغول به کار هستند. به طور معمول، مهندسان مکانیک دارای مدرک کارشناسی در مهندسی مکانیک یا در زمینه مرتبط مانند فناوری مهندسی مکانیک هستند.

از واجبات کار با مدرک مهندسی مکانیک داشتن ذهن خلاق و تفکر خلاقانه و همچنین مهارت بالا در ریاضی است. این افراد ممکن است حقوق و دستمزد متفاوتی داشته باشند که با توجه به عوامل مختلف تغییر کند. در این مقاله به شما خواهیم گفت که هر مهندس مکانیک در ایران چقدر حقوق دارد.

مسئولیت‌های مهندس مکانیک

مهندسان مکانیک یا mechanical engineering معمولا دامنه وظایف مشابهی دارند، اما با این حال در برخی از صنایع و مشاغل ممکن است این وظایف تغییر کند. اما به صورت کلی وظایف مهندسان مکانیک شامل موارد زیر می‌شود:

  • برنامه ریزی، مفهوم سازی و ایجاد طرح‌های مکانیکی برای محصولات جدید
  • توسعه فرآیندهای آزمایش و انجام آزمایش و اعتبارسنجی طرح‌های جدید
  • تهیه و ارائه نمونه‌های اولیه برای آزمایش بتا و نشان دادن به مشتری
  • انجام محاسبات مهندسی برای پشتیبانی از کارهای طراحی
  • ایجاد و بررسی نقشه‌های فنی، طرح‌ها و مشخصات با استفاده از نرم افزارهای رایانه‌ای
  • همکاری با تیم‌های مهندسی، فروشندگان و پیمانکاران
  • پیگیری دقیق توسعه محصول و مراحل طراحی پروژه
  • مطمئن شدن از انجام کارها در زمان مشخص شده و بودجه بندی درست

برخی از این مسئولیت ها امکان فرصت های استخدام دورکاری را دارند.

حقوق و دستمزد مهندس مکانیک در سال ۱۴۰۰

حقوق مهندس مکانیک طبق گزارش بازار کار وب‌سایت ایران سلری به طور میانگین معمولاً ۶.۵۰۰.۰۰۰ تومان است. میزان حقوق مهندس مکانیک در ایران از ۳.۰۰۰.۰۰۰ تومان (کمترین) تا ۱۳.۰۰۰.۰۰۰ تومان (بالاترین) متغیر است.

این میزان حقوق برای هر مهندس مکانیک شامل مواردی مانند حق مسکن، هزینه رفت و آمد و سایر موارد می‌شود. هر مهندس مکانیک، همان‌طور که گفتیم می‌تواند بسته به تجربه، مهارت، موقعیت جغرافیایی شرکت و جنسیت حقوق متفاوتی داشته باشد.

مطمئنا میانگین درآمد مهندس مکانیک در شهرهای بزرگ مانند تهران، ممکن است کمی متفاوت باشد. اگر مهندس مکانیکی در شرکت خصوصی مشغول به کار شود، می‌تواند درخواست حقوق بیشتر بدهد که یا با آن موافقت می‌شود و یا رد می‌شود. در هر صورت این رقمی که ما اعلام می‌کنیم، رقمی کلی است که بسته به مکان و موقعیت ممکن است فرق کند.

مقایسه حقوق و دستمزد مهندس مکانیک بر اساس سابقه کاری

در برخی مشاغل میزان تجربه افراد در آن حوزه می‌تواند نقش مهمی در افزایش میزان حقوق آنها داشته باشد. در مورد مهندسی مکانیک نیز همین موضوع صدق می‌کند.

بر اساس اطلاعات به دست آمده از گزارش بازار کار از حقوق و دستمزد وب‌سایت ایران سلری، حقوق یک مهندس مکانیک با تجربه کمتر از سه سال به طور میانگین در حدود ۵،۳۰۰،۰۰۰ تومان در هر ماه درآمد است. حقوق این افراد از ۳,۰۰۰,۰۰۰ تومان (کمترین) تا ۱۰,۰۰۰,۰۰۰ تومان (بالاترین) متغیر است.

حقوق یک مهندس مکانیک با سطح تجربه بین سه تا هفت سال به طور میانگین ۶،۸۰۰،۰۰۰ تومان در هر ماه است. حقوق این افراد از ۳.۳۰۰.۰۰۰ تومان (کمترین) تا ۱۱.۰۰۰.۰۰۰ تومان (بالاترین) متغیر است.

مهندس مکانیکی با سابقه کاری بین هفت تا پانزده سال به طور میانگین در حدود ۷،۹۰۰،۰۰۰ تومان حقوق در ماه دریافت می‌کند. حقوق این افراد از ۳.۰۰۰.۰۰ تومان (کمترین) تا ۱۵.۰۰۰.۰۰۰ تومان (بالاترین) متغیر است.

مهندس مکانیکی با سابقه بیشتر از پانزده سال به طور میانگین در حدود ۸،۳۰۰،۰۰۰ تومان حقوق در ماه دریافت می‌کند. حقوق این افراد از ۵.۵۰۰.۰۰۰ تومان (کمترین) تا ۱۱.۰۰۰.۰۰۰ تومان (بالاترین) متغیر است.

اما باید اعلام کنیم که این اعداد تماما تغییر پذیر هستند و این مهندسان و کارفرمایان هستند که باید در مورد مبلغ نهایی به توافق برسند.

پر درآمد ترین مشاغل برای مهندسین مکانیک

مهندسان مکانیک نقشی اساسی در فرایندهای تولید در بسیاری از صنایع دارند. از آنجایی که مهندسان مکانیک گزینه‌های شغلی زیادی دارند و بازار کار برای مهندسین مکانیک متنوع است، به همین دلیل نیز حقوق آنها می‌تواند بسیار متفاوت باشد. در ادامه ما به شما شغل‌های پر درآمد مهندسی مکانیک را معرفی خواهیم کرد.

۱. مهندس اتوماسیون

مهندسان اتوماسیون ماشین آلات و فرآیندهای خودکار را طراحی می‌کنند، می‌سازند و نگهداری می‌کنند.  مهندسان اتوماسیون باید از قوانین ایمنی و بهداشتی، از جمله بهداشت و نحوه نزدیک بودن سیستم‌های خودکار به مردم مطلع باشند. این وظایف اغلب نیاز به عمل دقیق و زمان بندی دقیق دارد. مهندسان اتوماسیون اغلب در صنایع تولید و فرآوری مواد غذایی کار می‌کنند، جایی که از ربات‌ها در خط مونتاژ برای انجام کارهای خاص استفاده می‌شوند.

۲. مهندس تحقیق و توسعه

مهندسان تحقیق و توسعه روش‌ها و محصولات جدیدی را تولید می‌کنند. آنها همچنین سیستم‌های موجود را برای افزایش بهره‌وری، ایمنی و کارایی بهبود می‌بخشند. آنها طرح‌های مفهومی می‌سازند، نمونه‌های اولیه را آزمایش می‌کنند و به ارائه روش‌های تولید و محصولات جدید به بازار کمک می‌کنند. مهندسان تحقیق و توسعه برای تشخیص مشکلات و یافتن راه حل‌ها باید مبتکر و دارای مهارت تفکر تحلیلی باشند. آنها باید توانایی کار با تیم و هم به صورت انفرادی را داشته باشند.

۳. مهندس ارشد مکانیک

مهندسان ارشد مکانیک با تیمی برای برنامه ریزی، طراحی و توسعه محصولات همکاری می‌کنند. بسته به تیم طراحی، ممکن است روی قطعات مکانیکی، برد مدار، حسگرها و سیستم‌های الکتریکی کار کنند. مهندسان ارشد مکانیک همچنین می‌توانند در طراحی و اجرای فرایند تولید و بسته بندی محصول نیز کمک کنند. آنها باید بتوانند محصولات و راه حل مشکلات در آنها را درک کنند، سپس محصولات را بسازند و آزمایش کنند تا مطمئن شوند که سالم هستند و مطابق طرح اولیه کار می‌کنند.

آنها همچنین مسئول بررسی فنی و بهبود محصولات پس از فروش در بازار هستند. آنها همچنین ممکن است تیمی را در روند تولید رهبری کنند.

۴. مهندس ارشد طراحی

مهندسان ارشد طراحی در ساخت و تولید محصولات جدید تخصص دارند. آنها معمولاً یک تیم را از ابتدای پروژه تولید هدایت و رهبری می‌کنند. مهندسان ارشد طراحی اغلب به عنوان مدیر پروژه با مشتریان صحبت و مذاکره می‌کنند تا به درک درستی از اهداف و الزامات آنها، تدوین برنامه و بودجه، هدایت تیم در فرایند طراحی و بهبود فرآیندهای پروژه‌های آینده برسند. آنها باید بتوانند میزان ریسک را بررسی و با آن ارتباط برقرار کنند، درک بالایی از فرایند تولید باکیفیت داشته باشند و روند آزمایش محصول را رهبری کنند.

۵. مهندس سیستم انتقال قدرت

این مهندسان در صنعت خودرو کار می‌کنند و به عنوان نیروی محرکه در این صنعت شناخته می‌شوند. آنها ظاهر و عملکرد موتورها، سیستم انتقال قدرت، قطعات الکتریکی و نرم افزار را در خودروهای مدرن بهبود می‌بخشند. مهندسان سیستم انتقال قدرت ممکن است با موتورسیکلت‌ها، خودروها و وسایل نقلیه سنگین مانند کامیون‌های بزرگ و کامیونت نیز کار کنند. آنها برای دستیابی به اهداف خود و همچنین اجابت اهداف مشتریان به خوبی با آنها همکاری خواهند داشت.

مهندسان سیستم انتقال قدرت زمان بندی و بودجه پروژه را تعیین می‌کنند، نمونه‌های اولیه را می‌سازند و آزمایش می‌کنند، داده‌ها و دیگر اطلاعات را تجزیه و تحلیل می‌کنند. آنها همچنین مسئول اطمینان از مطابقت خودروها با الزامات ایمنی و موازین آلاینده بودن هستند.

برای شناخت بیشتر علایق خود و انتخاب آگاهانه تر حتما از تست شخصیت شناسی استفاده کنید.

حقوق خود را به عنوان یک مهندس مکانیک افزایش دهید

در اینجا چند راه وجود دارد که می‌توانید پتانسیل درآمد خود را به عنوان یک مهندس مکانیک که رشته مهندسی مکانیک را خوانده افزایش دهید:

  • صنایع پردرآمد را بیابید: برخی از پردرآمدترین صنایع برای مهندسان مکانیک، داروسازی، هوانوردی و فناوری نانو هستند. این صنایع معمولاً رقابتی هستند، بنابراین داشتن یک رزومه حرفه ای برای تحت تأثیر قرار دادن مدیران استخدامی در این صنایع بسیار مهم است.
  • کسب مدرک بالاتر: می‌توانید با دریافت مدرک کارشناسی ارشد یا دکترا، پتانسیل حقوق خود را افزایش دهید. با داشتن مدرک کارشناسی ارشد، می‌توانید سریع‌تر برای مدیریت یا موقعیت‌های رهبری تیم خود را واجد شرایط کنید.
  • اخذ مجوزها و گواهینامه‌ها: مدرک مهندسی مکانیک به خودی خود اعتبار بالایی دارد، اما برخی کارفرمایان به دنبال افرادی هستند که یادگیری را متوقف نمی‌کنند. بنابراین، به دنبال کسب گواهینامه‌ها و مدارک دیگر نیز باشید.

مهندس مکانیک و حقوق آن بسته به موارد بسیاری متغیر است. ممکن است فردی با مدرک مهندسی مکانیک در تهران میزان درآمد بیشتری نسبت به فردی در یکی از شهرستان‌های تبریز داشته باشد. همچنین ممکن است بسته به سختی کار و شرایط میزان درآمد بیشتر شود، مانند حقوق مهندس مکانیک در عسلویه که خب سختی کار در منطقه‌ای دور به آن تعلق می‌گیرد. در نهایت این مهندسان مکانیک و کارفرمایان هستند که باید بر سر رقم و عدد حقوق و دستمزد به توافق برسند.

حقوق رشته مهندسی مکانیک در ایران چقدر است؟

مهندسان مکانیک معمولاً در تولید، توزیع و استفاده از انرژی در شرکت‌ها فعالیت می‌کنند. پردازش مواد، کنترل و اتوماسیون سیستم‌های تولیدی، طراحی و توسعه ماشین‌آلات و راه‌حل‌های مشکلات زیست‌محیطی، از جمله وظایف مهندسان مکانیک در تولید و ساخت است.

تحقیقات، آزمایش ساخت، عملیات، بازاریابی و مدیریت نیز برخی دیگر از فعالیت‌های کلیدی مرتبط با مهندسان مکانیک است.

تمام این فعالیت‌ها و وظایفی که مهندسان مکانیک دارند به خلاقیت فردی، دانش بالا و قابلیت بالا احتیاج دارند و اکثر مهندسان مکانیک موفق تمام این موارد را دارند. آنها همچنین افرادی قابل اعتماد هستند و به خوبی می‌توانند در کارهای تیمی خود را درگیر کنند. این همان چیزی است که در تمام دانشگاه های مهندسی مکانیک، دانشجویان آن را فرا می‌گیرند و خود را آماده بازار کار می‌کنند.

موضوعات فنی که اساس اصلی کار آنها را تشکیل می‌دهد شامل مکانیک، انتقال و تبدیل انرژی، طراحی و ساخت و علوم مهندسی می‌شوند. مهندسان مکانیک در تمام رشته های دانشگاهی مهندسی مکانیک، با استفاده هوشمندانه از تجزیه و تحلیل، مدل سازی، طراحی، مشکلات مهم پیش روی بشریت را برای بهبود کیفیت زندگی حل می‌کنند.

مهندسان مکانیک در تیم‌هایی کار می‌کنند که مسئول توسعه طیف گسترده‌ای از محصولات و سیستم‌ها هستند، که از جمله آنها می‌توان به پروژه‌های شاتل فضایی، پروژه‌های ساخت هواپیماهای مختلف با هر اندازه و شکل، اتومبیل، توربین، پمپ، نیروگاه و کارخانه‌ها اشاره کرد.

تقریباً هر ماشین یا فرایندی که فکر کنید از حضور مهندسان مکانیک بهره‌مند شده‌اند.

امکانات روزمره مانند یخچال، مایکروویو، دستگاه تولید صدا با کیفیت بالا، حمل و نقل، ارتباطات و کپی کردن بسیار مقرون به صرفه است، زیرا مهندسان مکانیک و سایر مهندسان برای تحقق این امر همکاری کردند و وسایل مورد نیاز را برای رفاه انسان طراحی و ساخته‌اند.

اکنون استخدام مهندس مکانیک در شرکت‌های معتبر دیده می‌شود و پیش بینی‌های آینده نیاز طولانی مدت به متخصصان این رشته را نشان می‌دهد.

حقوق مهندس مکانیک در ایران

هر مهندس مکانیک در ایران معمولاً ماهیانه حدود ۴,۴۲۰,۰۰۰ تومان حقوق دریافت می‌کند، که این میزان حقوق از ۲,۰۳۰,۰۰۰ تومان (کمترین) تا ۷,۰۳۰,۰۰۰ تومان (بالاترین) متغیر می‌باشد. این میانگین حقوق ماهانه شامل حق مسکن، حمل و نقل و سایر مزایا می‌شود. حقوق مهندس مکانیک بر اساس تجربه، مهارت، جنسیت یا موقعیت مکانی به شدت متفاوت است.

مقایسه حقوق مهندس مکانیک با توجه به میزان سابقه کار

سطح تجربه مهمترین عامل در تعیین حقوق مهندسان مکانیک است. طبیعتاً هرچه تجربه و سابقه کاری افراد در این زمینه بیشتر می‌شود، حقوق و دستمزد آنها نیز بالاتر می‌رود. ما حقوق مهندس مکانیک را بر اساس سطح تجربه و سابقه کار تقسیم بندی کردیم و اطلاعات به دست آمده را در ادامه با شما به اشتراک می‌گذاریم.

یک مهندس مکانیک با کمتر از دو سال سابقه کار تقریباً ۲,۳۱۰,۰۰۰ تومان دریافتی دارد. این در حالی است که انتظار می‌رود فردی با میزان سابقه کار بین دو تا پنج سال ۳,۰۸۰,۰۰۰ تومان حقوق در هر ماه کسب کند، که این میزان ۳۴٪ بیشتر از فردی با سابقه کمتر از دو سال است.

اگر کمی پیش روی کنیم، به این می‌رسیم که فردی با سابقه کاری بین پنج تا ده سال ۴,۵۵۰,۰۰۰ تومان حقوق در هر ماه دریافت می‌کند، که این میزان ۴۸٪ بیشتر از فردی با دو تا پنج سال سابقه کار است.

بعلاوه، مهندس مکانیکی که سابقه کاری او بین ده تا پانزده سال است، ماهیانه معادل ۵,۵۵۰,۰۰۰ تومان حقوق دریافت می‌کند، که دریافتی او ۲۲٪ بیشتر از فردی با پنج تا ده سال سابقه کار است.

اگر میزان سابقه کار بین پانزده تا بیست سال باشد، دستمزد مورد انتظار برای او ۶,۰۵۰,۰۰۰ تومان در ماه است، که میزان آن ۹٪ بیشتر از فردی با ده تا پانزده سال سابقه کار است.

سرانجام، کارکنانی که بیش از بیست سال سابقه کار دارند، ماهیانه ۶,۵۵۰,۰۰۰ تومان حقوق می‌گیرند، که میزان آن ۸٪ بیشتر از افراد با پانزده تا بیست سال سابقه کار است.

مقایسه حقوق مهندس مکانیک با توجه به میزان تحصیلات

همه ما می‌دانیم که تحصیلات عالی با حقوق بیشتر ارتباط مستقیمی دارد، اما مدرک چقدر می‌تواند پول بیشتری به درآمد شما اضافه کند؟ ما حقوق مهندس مکانیک را بر اساس سطح تحصیلات تقسیم بندی کردیم تا بتوانیم میزان دریافتی آنها را با هم مقایسه کنیم.

وقتی سطح تحصیلات لیسانس باشد، متوسط حقوق یک مهندس مکانیک ۲,۶۸۰,۰۰۰ تومان در هر ماه خواهد بود.

در حالی که شخصی با مدرک کارشناسی ارشد ماهیانه ۵,۱۸۰,۰۰۰ تومان حقوق می‌گیرد، که این میزان ۹۳٪ بیشتر از فردی با مدرک لیسانس است.

وقتی سطح تحصیلات دکترا باشد، متوسط حقوق یک مهندس مکانیک ۶,۳۷۱,۴۰۰ تومان در هر ماه خواهد بود، که این میزان ۲۳٪ بیشتر از فردی با مدرک کارشناسی ارشد است.

با تمام این گفته، انتخاب با شماست که مهندسی مکانیک را برای آینده‌ی شغلی خود انتخاب کنید یا خیر. با این حال، فراموش نکنید که فرصت‌های شغلی مهندسی مکانیک و همچنین بازار کار فعلی آن می‌تواند ایده خوبی برای تصمیم گیری به شما بدهد.

Back to top button