آیا بطری آب معدنی سرطان زا است؟

اکنون که تولید بطری های پلاستیکی بخاطر کاربرد در صنایع مختلف همچون کشاورزی، داروسازی، صنایع غذایی و… به طور چشمگیری افزایش یافته است و شایعاتی مبنی بر سرطان زا بودن این بطری ها پخش شده است، احتمالا برای خیلی از شما عزیزان نیز سوال شده که آیا واقعا بطری آب معدنی سرطان زاست؟

بطری های پلاستیکی در خانه همه ما بسیار مرسوم هستند و قطعا شایعاتی از این قبیل می توانند باعث نگرانی هر کسی شوند. طبق جدیدترین تحقیقات انجام شده و با توجه به کیفیت مواد اولیه مورد استفاده در بطری پت، که با دستگاه های مجموعه برزین صنعت تولید میشود این اطمینان را به شما می دهد که تمامی خدمات خود را اعم از ساخت دستگاه تولید بطری آب معدنی، خرید دستگاه آب معدنی و دستگاه پر کن آب معدنی را در بالاترین سطح از کیفیت به دست مشتریان خود برساند. چگونه؟ با ما همراه باشید.

انواع بطری پلاستیکی مورد استفاده برای نوشیدنی ها از قبیل آب معدنی ،آب اشامیدنی ،انواع آبمیوه

یکی از شایعاتی که مطرح شده، مربوط به احتمال سرطان  زایی بطری های آب معدنی است. با این حال، این ادعا به صورت تایید نشده است که استفاده از این بطری ها نه تنها برای محیط زیست مضر است بلکه ممکن است برای سلامت انسان نیز آسیب  زا باشد. تحقیقات نشان داده است که در تولید این بطری ها هیچ ماده ای سرطان  زایی به کار نمی رود، و همچنین در شرایط گرما و سرما نیز سرطان  زا نمی شوند.

بطری های آب معدنی تولید شده به سه نوع تقسیم می شوند:

پلی  اتیلن متراکم (HDPE) که برای نگهداری مایعات غیر از حلال ها استفاده می شود، پلی  اتیلن کم  تراکم (LDPE) که شفاف تر و انعطاف  پذیرتر است، و پلی  اتیلن ترفتالات (PET) که مقاومت بالا، شفافیت و انعطاف  پذیری دارد؛ بطری های نوشابه  نیز از این جنس هستند.

اختلاف نظرها و بحث های زیادی در مورد احتمال ضررهای بطری های پلاستیکی آب معدنی برای سلامت انسان وجود دارند، اما هنوز هیچ تحقیقی این موضوع را به طور قاطع تایید نکرده است. برخی تحقیقات به وجود ماده ای به نام دیوکسین در بطری های پلاستیکی اشاره کرده اند که در صنایع پلیمر استفاده می شود، اما نوع خاص این ماده که سرطان  زا است، در تولید بطری های حاوی مواد نوشیدنی و پوشش دهنده مواد غذایی به کار نمی رود.

مواد سمی موجود در بطری های آب معدنی

اگر می خواهید بدانید که آیا بطری آب معدنی سرطان زاست یا نه؟ باید مواد سمی موجود در بطری های پلاستیکی که احتمال حضور آنها نیز وجود دارد را بشناسید.

از دستگاه تولید بطری آب معدنی (بلومولدینگ) گرفته تا دستگاه پرکن آب معدنی یا تری بلوک که توسط شرکت برزین صنعت طراحی ، ساخت و تولید میشوند از بالاترین سطح از استانداردهای بین المللی برخوردار است. اما برای آنکه دلیل سرطان زا بودن برخی از بطری های آب معدنی را بدانید، توجه شما را به مواد سمی موجود در پلاستیک جلب می کنیم. این مواد سمی عبارتند از:

  • پلی وینیل کلراید: این ماده تنها در صورتی می تواند خطرناک باشد که همراه با دو ماده متداول صنعتی یعنی پایدار کننده های حرارتی و نرم کننده های فتالاتی در بطری آب معدنی مورد استفاده قرار بگیرد. در این شرایط، به راحتی جذب برخی مواد غذایی همچون گوشت خواهد شده و احتمال سرطان زا بودن را افزایش می دهد.
  • پلی کربنات: مهمترین ماده سمی که می تواند در بطری های پلاستیکی آب معدنی وجود داشته باشد، پلی کربنات است که می تواند تعادل هورمون ها را بهم بزند و منجر به بروز سرطان شود.
  • پلیمرهای پلی استایرن: در شرایطی که دما بسیار بالا باشد، پلیمرهای پلی استایرن از پلاستیک آزاد می شوند. این ماده از خطرناک ترین موادی است که می تواند در بطری های پلاستیکی وجود داشته باشد و تعادل هورمونی انسان را به خطر می اندازد.

در رابطه با این مواد سمی باید بگوییم که جای هیچگونه نگرانی وجود ندارد؛ البته اگر به چند نکته توجه داشته باشید. ظروفی که از ماده پلی کربنات تشکیل شده اند، دارای کد 7 میباشند که هنگام خرید باید به آن توجه داشته باشید. همچنین، ظروف دارای پلی وینیل کلراید با کد 3 و پلیمرهای پلی استایرن با کد 6 به فروش می رسند که هنگام خرید باید مورد توجه قرار بگیرند. خرید محصولات پلاستیکی اعم از بطری آب معدنی از شرکت های معتبر و مطرح ایرانی همچون شرکت دانش بنیان برزین صنعت نیز این اطمینان را به شما می دهد که از هیچ ماده سمی در تولیدات شرکت استفاده نشده است.

آیا بطری آب معدنی واقعا سرطان زاست؟

در بخش قبلی، مشخص کردیم که چه موادی در پلاستیک ممکن است باعث ایجاد سرطان و عدم تعادل هورمونی شوند. با توجه به این توضیحات، اگر قصد دارید محصولی با بسته  بندی از جنس بطری یا ظروف پلاستیکی خریداری کنید، حتماً به کد آن توجه کنید. همچنین، ترکیبات مواد تشکیل  دهنده آن را نیز مورد مطالعه قرار دهید تا در صورتی که حاوی هرکدام از سه ماده مذکور بودند، از خرید آن خودداری کنید. با اینکه سایر محصولات پلاستیکی نیز شامل مواد شیمیایی هستند، ولی محصولات با کد های 3 و 7 به نسبت دیگران خطرناک تر بوده و ریسک ابتلا به سرطان را افزایش می دهند. اما خرید کدام ظروف پلاستیکی را پیشنهاد می کنیم؟

  • ظروفی که دارای کد شماره 5 هستند، هیچ گونه ماده سمی ندارند و مقاومت بالایی در مقابل حلال های مختلف دارند؛ این محصولات از مواد سخت و نیمه شفاف ساخته شده اند.
  • ظروفی با کد شماره 4 به دلیل استفاده از پلی اتیلن با چگالی کم، مقاومت و ایمنی بالایی در برابر عوامل محیطی دارند.
  • ظروف و بطری های پلاستیکی با کد شماره 2 نیز جز مواد بی خطر بوده و از جنس سخت با چگالی بالا ساخته شده اند.
  • ظروف با کد شماره 1 تا حدی بی خطر بوده و برای یکبار استفاده مناسب هستند.

جمع بندی

بطری آب معدنی سرطان زاست؟ خیر! هیچ تحقیق علمی مبنی بر اثبات این نظریه وجود ندارد. اما قطعا وجود برخی مواد شیمیایی در ترکیبات پلاستیک یا نگهداری اشتباه از بطری ها می تواند ریسک ابتلا به انواع بیماری ها از جمله سرطان را افزایش دهند.

به عنوان کلام آخر، لازم می دانیم که به شما بگوییم، به هیچ عنوان از بطری آب معدنی برای نگهداری آبلیمو و سرکه استفاده نکنید و آنها را در معرض تابش مستقیم نور آفتاب قرار ندهید.

اگر به دنبال شرکتی معتبر در زمینه طراحی و تولید دستگاه بادکن بطری آب معدنی یا خرید دستگاه  پرکن آب معدنی هستید، شرکت دانش بنیان برزین صنعت افزون بر تولید دستگاه های تولید بطری آب معدنی  و نوشیدنی ها باکیفیت، محصولات مورد نیاز شما در زمینه بسته بندی و نوشیدنی ها نیز ارائه می دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر، کافی است با کارشناسان ما در شرکت برزین صنعت تماس حاصل فرمایید.

دکمه بازگشت به بالا