دانلود سریال های قدیمی مهران مدیری
سریال طنز ایرانی در کشور ما طرفداران زیادی دارد. تاکنون سریال های کمدی ایرانی موفقی ساخته شده که برخی از آنها پس از چندین سال هنوز هم ماندگارند. در ادامه لیست بهترین سریال طنز ایرانی را معرفی میکنیم. با معرفی لیست بهترین سریال کمدی ایرانی با ما همراه باشید.
امروزه کارگردانان زیادی تصمیم به ساخت سریالهای کمدی ایرانی میگیرند. بهترین سریال های طنز ایرانی پرطرفدار بوده و حتی میتواند رکوردهای بازدید را جابهجا کند. در چند دهه اخیر شاهد ساخت لیستی از بهترین سریال خنده دار ایرانی بودهایم که بسیار موفق حاضر شدند. برخی از این سریالها چندینبار از شبکههای مختلف در نوبت پخش قرار گرفته و همچنان آمار خوبی را به ثبت رساندهاند. در این مقاله تلاش کردیم تا خنده دارترین سریال های ایرانی دهه 70، 80، 90 و سال 1400 را بررسی کنیم. با پلازا همراه باشید تا با لیست برترین سریال کمدی ایرانی آشنا شوید.
فهرست مطالب
لیست بهترین سریال طنز ایرانی دهه 70
تا قبل از دهه هفتاد سریالهای کمدی ایرانی و برنامههای نمایشی تلویزیون به شدت تحت تاثیر فضای سخت و بسته حاصل از جنگ و انقلاب بود و نهایتا نمایشهای سرگرمکننده داستانی و آیتمی آن هم در حدی که فقط بتواند برای لحظاتی فضای سنگین تلویزیون را تلطیف کند، رواج داشت.
عملا ساخت و پخش سریال های طنز ایرانی از اوایل دهه هفتاد و بطور جدی با دو مجموعه «سال خوش» و «ساعت خوش» آغاز شد. «ساعت خوش» منبع غنی از جوانهای بااستعدادی بود که این روزها هرکدام به کمدینهای بزرگ تبدیل شدند و هنوز که هنوز است سینما و تلویزیون کشور در زمینه طنز دارد از کمدینهای «ساعت خوش» استفاده میکند. پس از «ساعت خوش»، ساخت آیتمهای طنز رواج پیدا کرد و تا پایان دهه هفتاد کمدیهای آیتمی خوراک اصلی طنز تلویزیون را تامین میکردند. با دانلود سریال طنز ایرانی قدیمی و جدید با ما همراه باشید.
1. بهترین سریال طنز ایرانی : ساعت خوش
- نوع طنز: آیتمی، کمدی فانتزی
- سال پخش: 1374
- کارگردان: مهران مدیری
- نویسندگان: داوود اسدی، ارژنگ امیرفضلی، رضا شفیعیجم، رضا عطاران و مهران مدیری
- بازیگران: مهران مدیری، رضا عطاران، رضا شفیعی جم، ارژنگ امیرفضلی، حمید لولایی، نصرالله رادش، پوپک گلدره، فاطمه هاشمی و…
بهترین سریال طنز ایرانی «ساعت خوش» به کارگردانی مهران مدیری میتواند در لیست بهترین سریالهای کمدی ایرانی قرار بگیرد و نکته بسیار مهمی که درباره این مجموعه وجود دارد، موضوع متفاوت آن است. نوع طنز این سریال با سریالهای کمدی ایرانی زمان خود فرق بسیاری داشت و برخلاف بهترین سریال های خنده دار ایرانی تلویزیون دیگر پیام اخلاقی خاصی نداشت. ساعت خوش در زمان خود خنده دار ترین سریال تلویزیون ایران بود.
این برترین سریال کمدی ایرانی 25 سال پیش یعنی سال 1374 به صورت هفتهای یکبار (روزهای پنجشنبه) از شبکه 2 پخش میشد اما در همان سال روزنامه کیهان مطلبی بر علیه این مجموعه منتشر کرد که توقف پخش آن را به همراه داشت، این اتفاق در آن زمان برای تمامی کادر این سریال خنده دار ایرانی عجیب بود. بعد از این توقف، تمامی عوامل این سریال ممنوعالکار شدند. مهران مدیری در مصاحبهای در این باره گفت: « ما هیچکداممان در آن دوره هیچ کاری از دستمان برنمیآمد و تمام موهای من در آن چهار سال ممنوعالکاری سفید شد!»
2. بهترین سریال طنز ایرانی: سیب خنده
- نوع طنز: آیتمی، کمدی موقعیت فانتزی
- سال پخش: 1376
- کارگردان: رضا عطاران، شیرین جاهد
- نویسندگان: رضا عطاران، شیما بحرینی، مجید صالحی
- بازیگران: جواد رضویان، مجید صالحی، یوسف تیموری، بهراد خرازی و امیر غفارمنش
پس از اینکه تمام عوامل ممنوعالکار شده سریال «ساعت خوش» از بهترین سریال های طنز ایرانی تلویزیونی، اجازه فعالیت پیدا کردند، به دلیل دستورالعمل سازمان نمیتوانستند با هم همکاری داشته باشند. به همین دلیل رضا عطاران با کشف چندین استعداد و میدان دادن به آنها اولین سریال خود را با عنوان «سیب خنده» برای گروه کودک ساخت. این سریال طنز آیتمی با وجود اینکه برای مخاطب کودک و نوجوان ساخته شده بود، اما به دلیل آیتمهای خلاقانه و فانتزی با کمدی بالا در میان تمام سنین و اقشار محبوب و پرمخاطب شد. سیب خنده از سریال های طنز ایرانی پخش شده از تلویزیون در زمان خودش بسیار موفق عمل کرد.
3. بهترین سریال طنز ایرانی: این چند نفر
- نوع طنز: آیتمی، کمدی فانتزی
- سال پخش: 1378
- کارگردان: مهران غفوریان
- نویسندگان: رضا عطاران، رضا شفیعیجم
- بازیگران: مهران غفوریان، بیژن بنفشهخواه، رضا شفیعیجم، ارژنگ امیرفضلی و فلامک جنیدی
این چند نفر، سریال خنده دار ایرانی آیتمی بود که چهار شخصیت اصلی داشت و آیتمهای آن با یک خط قصه به یکدیگر مرتبط میشد. چهار برادر که اسم هر چهار نفرشان هژیر بود و یک خواهر هم داشتند که با نام خواهر هژیرها شناخته میشد. در کنار این کاراکترها، مهران غفوریان یک نقش دیگر هم بازی میکرد که لحن حرف زدن بسیار بامزهای داشت و عموی هژیرها نامیده میشد. هژیرها در زمان خودش از بهترین سریال های خنده دار ایرانی بودند و کارهای عجیب و غریبشان کمدی فانتزی جالبی را ارائه میداد. این اثر از خنده دار ترین سریال های ایرانی پخش شده از تلویزیون بسیار پرمخاطب بود.
سریال های کمدی ایرانی دیگر دهه هفتاد
علاوه بر لیست سریال های طنز ایرانی که ذکر شد، در این دهه مجموعههای طنز آیتمی زیادی ساخته شد. «جنگ 77»، «ببخشید شما»، «پلاک 14»، «قطار ابدی» و «نود شب» از جمله بهترین سریال های خنده دار ایرانی و پرمخاطب تلویزیون بودند. در اواخر این دهه مرضیه برومند با سریال طنز تلویزیون قدیمی «هتل» استارت سریالهای داستانی اپیزودیک کمدی را زد.
بهترین سریال های طنز ایرانی دهه 80
در اواخر دهه هفتاد و اوایل دهه هشتاد بهترین سریال طنز ایرانی از مدل آیتمهای طنز کوتاه خارج شد و به سمت داستانهای اپیزودیک پیش رفت. از مهمترین سریال های طنز ایرانی که این ویژگیها را داشتند و بسیار هم دیده شدند، سریالهای «کارگاه شمسی و دستیارش مادام»، «زیر آسمان شهر» و «پاورچین» را میتوان نام برد. مهران مدیری و مهران غفوریان، با ساخت دو سریال پرمخاطب، به همراه یکدیگر سریالهای نودشبی طنز را در این دهه بنیانگذاری کردند.
1. بهترین سریال طنز ایرانی: زیر آسمان شهر 1
- نوع طنز: کمدی خانوادگی
- سال پخش: 1380
- کارگردان: مهران غفوریان
- نویسندگان: رضا عطاران، سروش صحت، محمدرضا آرین
- بازیگران: حمید لولایی، کامران ملک مطیعی، مهران غفوریان، نصرالله رادش، پرستو صالحی و…
برترین سریال کمدی ایرانی «زیر آسمان شهر» نیز یکی از بهترین بهترین سریال های کمدی ایرانی است که زندگی قشرهای مختلف را در یک ساختمان به تصویر میکشد. این سریال که در هر اپیزود، داستانی طنز و خانوادگی را روایت میکرد در سه فصل به روی آنتن رفت که در هر سری ترکیبی متفاوتی جلوی دوربین آمدند. در یکی دو سال اخیر عوامل این مجموعه تصمیم داشتند تا سری چهارم این سریال خنده دار ایرانی را بسازند، اما مرگ ملکه رنجبر و نبود اغلب بازیگران قدیمی باعث توقف ساخت این بهترین سریال طنز ایرانی شد.
در این برترین سریال کمدی ایرانی بازیگرهای زیادی جایگزین شدند که مجید صالحی یکی از آنها است. او به دلیل اینکه یوسف تیموری عمل زیبایی انجام داده بود، جایگزین او در این سریال شد. کامران ملک مطیعی نیز به دلیل ممنوعالتصویر شدن نتوانست در سری دوم و سوم همراه گروه باشد.
منتقدین اما با ادامه دادن این سریال از سریال های طنز ایرانی در سریهای دوم و سوم موافق نبودند و آن را یک الگوی ناموفق دنباله سازی در تلویزیون دانستند و این موضوع به طوری جدی شد که اکبر عبدی به دلیل تکراری بودن سوژه و جدا شدن نویسندگانی مانند رضا عطاران و سروش صحت از مردم عذرخواهی کرد.
2. برترین سریال کمدی ایرانی: بدون شرح
- نوع طنز: کمدی خانوادگی
- سال پخش: 1381
- کارگردان: مهدی مظلومی
- نویسندگان: سروش صحت، پیمان قاسمخانی، امیرمهدی ژوله، ریما رامینفر و خشایار الوند
- بازیگران: فتحعلی اویسی، امیر جعفری، مریم سعادت، بیژن بنفشهخواه، لیلی رشیدی، فلامک جنیدی، مهدی صبایی و امیر نوری
«بدون شرح» بهترین سریال طنز ایرانی ماجرای یک هفتهنامه زرد و نهچندان وزین بود که هیچآگاه آه در بساط نداشت و اعضای تحریریه آن با مشکلات مختلف دست و پنجه نرم میکردند. از مجموعه های تلویزیونی طنز ایرانی «بدون شرح» اولین سریال مستقل مهدی مظلومی در مقام کارگردان بود که به دلیل بهره بردن از تیم نویسندگان و بازیگران خلاق و بااستعداد طنز، قصههای جذابی را از دفتر یک روزنامه و اتفاقات پیرامون آن برای مخاطبان روایت میکرد و در زمان خود با استقبال بینظیر مخاطبان روبهرو شد. بدون شک ان را باید یکی از بهترین سریال های طنز ایرانی دانست. «بدون شرح» آنقدر دیده شد که تا مدتها مردم کوچه و بازار تکیهکلامهای شخصیتهای آن را با خود زمزمه میکردند.
3. بهترین سریال طنز ایرانی: پاورچین
- نوع طنز: کمدی اجتماعی انتقادی
- سال پخش: 1381 و 1382
- کارگردان: مهران مدیری
- نویسندگان: پیمان قاسمخانی، مهراب قاسمخانی، امیرمهدی ژوله، علیرضا ناظر فصیحی
- بازیگران: مهران مدیری، جواد رضویان، سیامک انصاری، شقایق دهقان، سحر زکریا، سحر ولدبیگی و محمدرضا هدایتی
تحول برترین سریال کمدی ایرانی در آغاز دهه هشتاد، دوباره توسط مهران مدیری و تیمش رقم خورد. این کارگردان صاحبسبک در همکاری با برادران قاسمخانی به عنوان نویسنده به یک بلوغ در خنده دارترین سریال های ایرانی رسید و به همراه مهران غفوریان و رضا عطاران که ارکان اصلی تولید بهترین سریال طنز ایرانی «زیر آسمان شهر» بودند، ساخت سریالهای روتین و اپیزودیک نود شبی با تعداد قسمت بالا را در تلویزیون ایران بنیانگذاری کردند. «پاورچین» تحولی بزرگ در زمینه طنزهای انتنقادی فرهنگی بود که هم عادات اجتماعی غلط مردم و هم کاستیهای مسئولین را به باد انتقاد میگرفت و از همین رو، جزو بهترین سریالهای طنز ایرانی سیما محسوب میشود.
4. بهترین سریال طنز ایرانی: خانه به دوش
- نوع طنز: کمدی موقعیت داستانی
- سال پخش: 1383
- کارگردان: رضا عطاران
- نویسنده: رضا عطاران
- بازیگران: حمید لولایی، مریم امیر جلالی، رضا عطاران، علی صادقی، بهنوش بختیاری و آناهیتا همتی
برترین سریال کمدی ایرانی خانه به دوش نیز در لیست سریال های کمدی ایرانی قرار میگیرد. این سریال داستان مردی بی پول را به تصویر میکشد که مشکلات مالی او را در شرایط بدی قرار داده است و برای حل این مشکلات با مردی همکاری میکند که این مرد کلاهبردار از آب در میآید. «خانه به دوش» از بهترین سریال های طنز ایرانی است که در ماه رمضان پخش میشد و هنوز هم با وجود گذشت شانزده سال، بازپخشهای آن در شبکههای سیما با استقبال مخاطبان روبهرو میشود. «خانه به دوش» شروع سریالهای کمدی ایرانی بود که به سریالهای عطارانی در تلویزیون معروف شدند. بعدها خود رضا عطاران، سعید آقاخانی و مجید صالحی تلاش کردند سریالهایی با کیفیت «خانه به دوش» بسازند که در چندین مورد این اتفاق افتاد و خنده دارترین سریال های ایرانی را با موفقیت تولید کردند.
5. بهترین سریال طنز ایرانی: متهم گریخت
- نوع طنز: کمدی موقعیت داستانی
- سال پخش: 1384
- کارگردان: رضا عطاران
- نویسنده: سعید آقاخانی
- بازیگران: زنده یاد سیروس گرجستانی، مریم امیر جلالی، سعید آقاخانی، علی صادقی، رضا عطاران، ملیکا زارعی و…
برترین سریال ایرانی طنز «متهم گریخت» را میتوان یکی از پر بیننده ترین سریال های کمدی ایران و بهترین سریال طنز ایرانی علی صادقی دانست. موضوع این سریال درباره هاشم آقا (سیروس گرجستانی) و خانوادهاش است که زندگی سادهای دارند و به دلیل بیماری خود و برکناری از شغل قبلیاش به تهران میآیند که باعث میشود داستانهای بسیار جالبی پیش روی آنها قرار گیرد.
ابهامات زیادی درباره نویسندگی سریال خنده دار ایرانی متهم گریخت وجود داشته است که یکی از آنها در برنامه تلویزیونی هفت مطرح شد. آنها بر این باور بودند که طراحی داستان متهم گریخت یکی از بهترین سریال های خنده دار ایرانی از اصغر فرهادی است که مهران مهام این شایعه را تکذیب کرد. اما مریم امیر جلالی در سال 1396 در برنامهای تلویزیونی این موضوع را مطرح کرد که نویسنده اصلی این سریال اصغر فرهادی بود، اما در آن زمان تمایلی نداشت که اسمش در تیتراژ سریال باشد؛ زیرا میخواست اسمش در کارهای سینمایی مطرح شود. اما بعدها سعید آقاخانی گفتههای مریم امیرجلالی را تکذیب کرد و حضور اصغر فرهادی را فقط به عنوان ناظر در مرحله نگارش سریال تایید کرد.
6. بهترین سریال طنز ایرانی: شبهای برره
- نوع طنز: کمدی انتقادی تاریخی فرهنگی
- سال پخش: 1384
- کارگردان: مهران مدیری
- نویسندگان: پیمان قاسمخانی، مهراب قاسمخانی، سروش صحت، امیر مهدی ژوله، خشایار الوند، علیرضا ناظرفصیحی و حمید برزگر
- بازیگران: مهران مدیری، سیامک انصاری، شقایق دهقان، محمد شیری، سعید پیردوست، رضا شفیعیجم، هادی کاظمی، بهنوش بختیاری، محمدرضا هدایتی و فلامک جنیدی
داستان این برترین سریال کمدی ایرانی از آن قرار است که روزنامهنگاری به نام کیانوش استقرارزاده در زمان شاه، به دلیل نوشتن و چاپ مطالبی روشنگرانه علیه شاه و حکومت، به یک روستای دورافتاده تبعید میشود. او در مسیر از دست مامورین فرار میکند و در میان بوتههای پنهان میشود تا فرار کند. در همین حین ماری او را نیش میزند و کیانوش از هوش میرود. چندی بعد شیرفرهاد از راه میرسد و کیانوش را با خود به داخل روستایی به نام برره میبرد. این آغاز حضور فردی عاقل در میان مردمانی عجیب است!
بدون تردید «شبهای برره» یکی از درخشانترین و شاید، بهترین سریال های خنده دار ایرانی در تاریخ است. مهران مدیری، پیمان قاسمخانی و رفقایشان که روستای برره و لهجهی بررهای را در پاورچین اختراع کرده بودند، در «شبهای برره» یکی از سریال های طنز ایرانی، ارتقا دادند و به زندگی آبا و اجداد شخصیتهای سریال «پاورچین» در روستای برره پرداختند. این برترین سریال کمدی ایرانی که بعد از پخش 92 قسمت به دستور مسئولین توقیف شد، آینهی تمامنمای ضعفهای فرهنگی اجتماعی سیاسی و اقتصادی مردم و مسئولین ایران است و هنوز که هنوز است کلیپها و سکانسهای مختلفش دست به دست در بین مردم میچرخد و از خنده دارترین سریال های ایرانی شناخته شده است.
7. ترش و شیرین
- نوع طنز: کمدی موقعیت داستانی
- سال پخش: 1386
- کارگردان: رضا عطاران
- نویسندگان: سروش صحت، محمدرضا آرین
- بازیگران: حمید لولایی، مریم امیرجلالی، رضا عطاران، علی صادقی و رضا شفیعیجم
در نوروز 86، رضا عطاران به همراه تیم ثابت و همیشگیاش با یک سریال خنده دار ایرانی دیگر مهمان خانههای مخاطبان بود. قصه «ترش و شیرین» به ماجرای آشنایی یک مرد پولدار و متمول که تاجر فرش است با یک خانم ترشیفروش میپرداخت. پس از آشنایی این دو به یکدیگر علاقهمند میشوند و میخواهند با یکدیگر ازدواج کنند، اما مهمترین مشکل سر راهشان بچههای قد و نیمقدی است که هرکدام برای پدر و مادرشان تعیین تکلیف میکنند. درست است که میزان محبوبیت «ترش و شیرین» در میان مخاطبان، در حد «خانه به دوش» و «متهم گریخت» نشد، اما چندین سر و گردن از سایر سریالهای طنز تلویزیون بالاتر بود. ترش و شیرین از بهترین سریال های طنز ایرانی محسوب میشود.
8. بزنگاه
- نوع طنز: کمدی موقعیت داستانی
- سال پخش: 1387
- کارگردان: رضا عطاران
- نویسندگان: سروش صحت، ایمان صفایی
- بازیگران: حمید لولایی، رضا عطاران، مرجانه گلچین، غلامرضا نیکخواه، علی صادقی و سوسن پرور
برترین سریال کمدی ایرانی «بزنگاه» ماجرای فرزندان و وراث پیرمردی معتمد و خوشنام به نام اوس احمد است که در محله نانوایی داشته و حالا پس از مرگش، فرزندانش بر سر تقسیم ارث و میراث با هم اختلاف و درگیری دارند.
آخرین و شاید متفاوتترین سریال خنده دار ایرانی رضا عطاران در تلویزیون، کماکان بعد از گذشت 12 سال، از بهترین سریال ایرانی طنز محسوب میشود. این سریال در زمان پخش به دلیل ممیزیهای متعدد و مختلف، چندین بار تا مرحله توقف پخش پیش رفت، اما با تغییراتی در داستان و تذکرات و نظارت مسئولین سازمان نهایتا به سرانجام رسید. همین اتفاق سبب شد رضا عطاران برای همیشه از تلویزیون خداحافظی کند. سریال های طنز ایرانی ساخته شده توسط رضا عطاران اغلب به زندگی و مشکلات قشر متوسط جامعه اشاره میکنند و اصطلاحا بسیار رئال و مطابق بر واقعیت جامعه است. «بزنگاه» در بین بهترین سریال های خنده دار ایرانی از نظر رئالیستی در بالاترین حد ممکن قرار دارد.
9. سه در چهار
- نوع طنز: کمدی موقعیت ماجرایی
- سال پخش: 1387
- کارگردان: مجید صالحی
- نویسندگان: علیرضا مسعودی
- بازیگران: محمد کاسبی، مهران رجبی، علی صادقی، شهره لرستانی، اشکان اشتیاق و شهرام قائدی
«سه در چهار» از بهترین سریال های خنده دار ایرانی است که تاکنون بارها از شبکههای مختلف سیما بازپخش شده و هربار هم با استقبال بسیار زیاد مخاطبان رو به رو میشود. خانواده موزی و خانواده املشی به دلیل مشکلات بسیار زیاد اقتصادی تصمیم میگیرند برای مدتی محدود در یکی از خانهها در کنار هم زندگی کنند و خانه دیگر را بفروشند و با پولش کسب و کاری راه بیندازند. این اتفاق میافتد و این دو خانواده شرکت نظافتی «تمیز، وزین، منزل» را راه میاندازند. اما این تازه اول ماجراهای مصیبتباری است به شکلی کمدی و بامزه روایت میشود. این برترین سریال خنده دار ایرانی اولین اثر مجید صالحی در مقام کارگردان است، اما به وضوح تحت تاثیر آثار رضا عطاران قرار دارد و علتش هم این است که رضا عطاران سِمَت مشاور کارگردان را در این سریال عهدهدار بوده است.
10. مردهزار چهره و مرد دو هزار چهره
- نوع طنز: کمدی موقعیت انتقادی
- سال پخش: 1387 و 1388
- نویسندگان: پیمان قاسمخانی، خشایار الوند، مهراب قاسمخانی، امیرمهدی ژوله
- بازیگران: مهران مدیری، علیرضا خمسه، پژمان بازغی، سیامک انصاری، نصرالله رادش و پرویز فلاحیپور
داستان این سریال خنده دار ایرانی درباره مسعود شصچی است که در بایگانی اداره ثبت احوال شیراز کار میکند و بسیار ساده و شریف است، به دلیل خواستهای که پدرزن آیندهاش از او دارد، در موقعیتهای اشتباهی قرار میگیرد و افراد پیرامونش پست و موقعیتهایی در زمینههای پزشکی، نظامی، ادبیات و مافیایی را به او میدهند که باعث میشود خود واقعیاش را گم کند. در فصل دوم این برترین سریال کمدی ایرانی او از سر ناچاری و بیکاری و برای رسیدن به درآمد و شهرت، خودخواسته قرارگیری در موقعیتهای مختلف را ادامه میدهد.
دو فصل بهترین سریال طنز ایرانی «مرد هزارچهره» در کنار «شبهای برره» و «قهوه تلخ» جزو بهترین سریال های طنز ایرانی و همچنین بهترین ساختههای مهران مدیری است. این سریال از یک فیلمنامه قوی و جذاب بهره میبرد که توسط پیمان قاسمخانی از رمان «پخمه» نوشته عزیز نسین گرفته و ایرانیزه شده است. اصولا مدیری استاد ساخت آثاری است که در آنها یک شخصیت عاقل در میان تعداد زیادی ابله و احمق گرفتار شده است؛ اما اینجا شخصیتی سادهلوح و مهربان در موقعیت اشتباهی قرار میگیرد و با آزادی عملی که دیگران به او میدهند، به شخصیتی کاملا متفاوت، سودجو و قدرتطلب تبدیل میشود. مرد هزار چهره از بهترین سریال های طنز ایرانی است.
11. چاردیواری
- نوع طنز: کمدی موقعیت داستانی
- سال پخش:1388
- کارگردان: سیروس مقدم
- نویسندگان: محسن تنابنده، سعید آقاخانی
- بازیگران: امیر جعفری، سعید آقاخانی، آتیلا پسیانی، جواد عزتی، محمد فیلی، مریم امیرجلالی و بهنوش طباطبایی
برترین سریال کمدی ایرانی «چاردیواری» درباره فردی به نام نادر است که در یک آشپزخانه تهیهغذا کار میکند و با مشکلات عجیبی در خانوادهاش روبهروست. در گذشته با دختری متمول یک ازدواج صوری انجام داده تا دختر به دور از چشم پدر و بدون نیاز داشتن به اجازه او به خارج از کشور برود و ادامه تحصیل دهد. حالا دختر برگشته و میخواهد که با یک صحنهسازی جلوی پدر، از نادر جدا شود.
«چاردیواری» از بهترین سریال های طنز ایرانی در اواخر دهه هشتاد بود که به کارگردانی سیروش مقدم در نوروز 88 از شبکه یک سیما روی آنتن رفت. این سریال را باید از خنده دارترین سریال های ایرانی دانست که توانست مخاطبین زیاد را جذب کند.
12. قهوه تلخ
- نوع طنز: کمدی تاریخی سیاسی انتقادی
- سال پخش: 1389 و 1390
- کارگردان: مهران مدیری
- نویسندگان: امیرمهدی ژوله، خشایار الوند
- بازیگران: سیامک انصاری، محمدرضا هدایتی، مهران مدیری، جواد عزتی، هادی کاظمی، عارف لرستانی، الیکا عبدالرزاقی، سحر زکریا، برزو ارجمند و غلامرضا نیکخواه
بهترین سریال خنده دار ایرانی «قهوه تلخ» از خنده دارترین سریال های ایرانی است که درباره استاد تاریخ نیما زندکریمی بود. او که با نوشیدن قهوه به یک دوره خیالی تاریخی در ایران قدیم سفر میکند، وارد کاخ جهانگیرشاه دولو پادشاه وقت ایران میشود. این سریال از سریالهای کمدی ایرانی، پر از کنایههای طنز سیاسی فرهنگی و اجتماعی است که نحوه اداره کشور توسط مسئولین و فرهنگ ضعیف مردم را باه باد انتقاد میگیرد.
«قهوه تلخ» یکی از بهترین سریال های طنز ایرانی 3 دهه اخیر است که از آن در کنار «شبهای برره» از شاهکارهای مهران مدیری در تمام دوران فعالیت حرفهایاش یاد میشود. با اینکه قصه و داستان بهترین سریال طنز ایرانی در یک کاخ پادشاهی در چندین و چند سال قبل روایت میشود، اما اغلب اتفاقات و اشارات کنایههای طنز به دوران حال است. این سریال ایرانی طنز به دلیل انتقادی بودن بیش از اندازه اجازه پخش از تلویزیون را نگرفت و به همین دلیل مدیری و تهیهکنندگان کار تصمیم گرفتند «قهوه تلخ» را وارد شبکه نمایش خانگی کنند. تمام بازیگران مرد اصلی این سریال برای گرفتن تندیس بهترین بازیگر کمدی مرد در سال 90 نامزد شدند و در نهایت تندیس بهترین بازیگر مرد سریال های کمدی ایرانی به مهران مدیری رسید.
سریال های کمدی ایرانی دیگر دهه هشتاد
در این دهه سریال های طنز ایرانی به اوج خود رسیدند و بسیاری از سریالهای کمدی ایرانی محبوب و پرمخاطب تلویزیون در این دهه ساخته شدند.
- کارآگاه شمسی و دستیارش مادام
- نقطه چین
- کوچه اقاقیا
- جایزه بزرگ
- باغ مظفر
- شمسالعماره
از دیگر بهترین سریال های خنده دار ایرانی دهه هشتاد محسوب میشوند.
بهترین سریال های طنز ایرانی دهه 90
دهه نود درحالی آغاز شد که تلویزیون به عنوان برترین سازنده سریال های طنز ایرانی در دهه هفتاد و هشتاد، دو تن از بزرگترین کارگردانهای طنز خود یعنی مهران مدیری و رضا عطاران را با سیاستهای دفعی خود از دست داد. در این دهه نبود مدیری و عطاران در سیما، تا حدودی با سریال پرمخاطب «پایتخت» و برخی آثار سروش صحت و سعید آقاخانی تا حدودی جبران شد، اما کماکان سریال های طنز ایرانی به قوت و قدرت دهه هشتاد نبودند. تلویزیون آنقدر به طنزپردازان سخت گرفت که اغلب بازی و کارگردانی در سینما و شبکه نمایش خانگی را به حضور در تلویزیون ترجیح میدادند. در کنار این موارد در این سالها اغلب سریالهای تلویزیون به دلیل نبود نویسنده یا کارگردان متخصص و همچنین رشد شبکههای اجتماعی و نمایش خانگی با شکست مواجه شدند.
1. ساختمان پزشکان
- نوع طنز: کمدی فرهنگی اجتماعی
- سال پخش: 1390
- کارگردان: سروش صحت
- نویسندگان: پیمان قاسمخانی، مهراب قاسمخانی، سروش صحت و امیر برادران
- بازیگران: بهنام تشکر، بیژن بنفشه خواه، هومن برق نورد، شقایق دهقان، فرناز رهنما و…
بهترین سریال خنده دار ایرانی ساختمان پزشکان از سریالهای کمدی ایرانی توانسته است محبوبیت قابل توجهی در لیست بهترین سریال های کمدی ایرانی به دست آورد. موضوع این سریال درباره زندگی پر دردسر پزشک روانشناسی به نام نیما (بهنام تشکر) است که در هر قسمت مشکلی جدید برای او به وجود میآید که بسیاری از این مشکلات تقصیر منشی کم هوش و همسر وسواسی اوست.
این اثر ار برترین سریال های طنز ایرانی در کنار محبوبیت زیاد خود، مشکلات بسیاری را نیز برای عوامل آن به وجود آورد. مهراب قاسمخانی و سروش صحت چندین بار درباره اتهاماتی که به آنها بر سر این سریال زده شده بود مانند ترویج همجنسگرایی، دروغ و موضوعات فراماسونری، صحبت کردهاند و آنها را زاییده اذهان منحرف برخی از بینندگان دانستند.
2. پژمان
- نوع طنز: کمدی موقعیت داستانی
- سال پخش: 1392
- کارگردان: سروش صحت
- نویسندگان: پیمان قاسمخانی، مهراب قاسمخانی، سروش صحت و ایمان صفایی
- بازیگران: پژمان جمشیدی، سام درخشانی، بهاره رهنما، شقایق دهقان، بیژن بنفشهخواه و ویدا جوان
«پژمان» را میتوان یکی از بهترین سریال های طنز ایرانی و یک نقطه عطف در کارنامه پیمان قاسمخانی و پژمان جمشیدی دانست. طرح اصلی این برترین سریال خنده دار ایرانی بر اثر خاطراتی که پژمان جمشیدی از دوران فوتبال و پسافوتبال خود برای قاسمخانیها تعریف کرده بود بیرون آمد و در ابتدا قرار نبود نقش پژمان را خود پژمان جمشیدی بازی کند، اما به اصرار سروش صحت و پیمان قاسمخانی این اتفاق افتاد تا یک سریال کمدی در ایران به لیست بهترین سریال های طنز ایرانی اضافه شود. پژمان جمشیدی بعد از این سریال به عنوان یک بازیگر مطرح شد و رفته رفته با تلاشهای خودش به یک بازیگر شش دانگ سینما، تلویزیون و تئاتر تبدیل شد.
3. دودکش
- نوع طنز: کمدی خانوادگی
- سال پخش: 1392
- کارگردان: محمد حسین لطیفی
- نویسنده: برزو نیکنژاد
- بازیگران: هومن برق نورد، بهنام تشکر، امیرحسین رستمی، سیما تیرانداز، جواد عزتی، الناز حبیبی، نگار عابدی
بهترین سریال خنده دار ایرانی «دودکش» یکی از سریال های طنز ایرانی است که در زمان خود توانست بینندگان زیادی را جذب کند. داستان این سریال درباره دو خانواده است که با یکدیگر قطع رابطه کردهاند، اما وقتی یکی از آنها برای آشتی قدم برمیدارد، اوضاع کمی بهتر میشود و همین آشتی باعث به وجود آمدن اتفاقات جالب و غیرمنتظرهای میگردد. این سریال در دو سری پخش شد که در سری اول «دودکش» و در سری دوم «پادری» نام داشت، اما محبوبیت سری اول آن بسیار بیشتر بود.
زوج هنری هومن برق نورد و بهنام تشکر در این سریال یکی از بهترین سریال های طنز ایرانی، توانستند بازی بسیار خوبی را برای بینندگان ارائه دهند. این دو قبلا هم همکاریهای بسیاری در آثاری چون ساختمان پزشکان و دزد و پلیس داشتهاند.
دانلود سریال دودکش 1
4. دردسرهای عظیم
- نوع طنز: کمدی خانوادگی
- سال پخش: 1393
- کارگردان: برزو نیک نژاد
- نویسندگان: علیرضا کاظمیپور و سعید جلالی
- بازیگران: جواد عزتی، الناز حبیبی، مهدی هاشمی، امیر غفارمنش و مریم سعادت
داستان این بهترین سریال خنده دار ایرانی درباره یک جوان آس و پاس به نام لطیف است که سودای بازیگر شدن در سر داشت، برای کمک به یک تاجر ورشکسته سعی میکند نقشهای را که برای فریب طلبکاران کشیده را به همراه دختر موردعلاقهاش بهار به نحو احسن اجرا کند، اما مشکلات در پی هم از راه میرسند.
برزو نیک نژاد که سابقه نویسندگی برای چندین و چند سریال و فیلم سینمایی طنز را در کارنامه داشت، در سال 93 تصمیم گرفت سریالی را خود کارگردانی کند. برترین سریال کمدی ایرانی «دردسرهای عظیم» با بازی درخشان جواد عزتی و با حضور گرم مهدی هاشمی و الناز حبیبی به یک سریال خنده دار ایرانی ماجرایی بامزه و پرمخاطب تبدیل شد. این سریال آنقدر با استقبال خوب مخاطبان مواجه شد که تلویزیون و عوامل فصل دوم آن را ساختند، اما طبق اغلب سریسازیهای سیما شکست خورد و دیده نشد. هردو فصل این اثر از بهترین سریال های خنده دار ایرانی محسوب میشوند.
5. مجموعه کلاهقرمزی
- نوع طنز: کمدی خانوادگی عروسکی
- سال پخش: 1388، 1390، 1391، 1392، 1393، 1394 و 1397
- کارگردان: ایرج طهماسب
- نویسندگان: ایرج طهماسب، حمید جبلی، حبیب رضایی و محمدرضا هدایتی
- صداپیشگان: حمید جبلی، محمد بحرانی، محمدرضا هدایتی، بهادر مالکی، کاظم سیاحی، هوتن شکیبا، احسان کرمی و محمد لقمانیان
ماجراهای مختلف و واکنش عروسکهای جدید به این اتفاقات در کنار آقای مجری داستانهای بهترین سریال طنز ایرانی نوروزی «کلاهقرمزی» را تشکیل میداد.
مجوعههای نوروزی «کلاهقرمزی» که برگرفته از کاراکترهای محبوب فیلم سینمایی «کلاه قرمزی و پسرخاله» از سال 1388 پخش خود را آغاز کرد در میان بهترین سریال های خنده دار ایرانی قرار میگیرند. در هر مجموعه چند شخصیت عروسکی جذاب و متفاوت با صداها و گویشهای عجیب در کنار آقای مجزی یا مهمان برنامه حضور داشتند و در کنار روایت داستانهایی ساده، به اتفاقات روز هم واکنش نشان میدادند. کلاه قرمزی و دوستانش آنقدر در تلویزیون طرفدار داشتند که به پای ثابت نوروزهای تلویزیون تبدیل شده بودند، اما افسوس که دیگر ادامه پیدا نکرد و مثل تمام فرصتهایی که سازمان صدا و سیما سوزانده بود، این فرصت و این اثر از برترین سریال های طنز ایرانی را هم سوزاند.
6. شمعدونی
- نوع طنز: کمدی خانوادگی
- سال پخش: 1394
- کارگردان: سروش صحت
- نویسندگان: سروش صحت، ایمان صفایی
- بازیگران: محمد نادری، حسن معجونی، آتنه فقیهنصیری، نگار عابدی، رویا میرعلمی، امیر کاظمی و ویدا جوان
این بهترین سریال طنز ایرانی ماجراهای ساده و گاه عجیبی را که برای دو خانواده اتفاق میافتاد را به شکلی شیرین روایت میکرد.
«شمعدونی» یکی از جذابترین سریال های طنز ایرانی سروش صحت بود که برای اولین بار امضای کامل خودش را پای اثرش داشت. بهطور کلی سریالهای سروش صحت قبل از «شمعدونی» تحت تاثیر نوشتههای قاسمخانیها بود، اما از این برترین سریال خنده دار ایرانی یک بیهدفی طنازانه به آثار صحت اضافه شد. هم «شمعدونی» و هم سهگانه «لیسانسهها» به شکلی روایت میشد که ظاهرا داستانی در کار نبود و یکی سری اتفاقات تکرار میشدند، اما نتیجه کار بسیار بامزه و خندهدار از آب درمیآمد. صحت در این سریالش هم مانند آثار قبلیاش چند بازیگر جدید معرفی کرد که مهمترینشان محمد نادری نقش اول سریال بود که کاراکتر هوشنگ مظاهری را ایفا میکرد.
7. سهگانه لیسانسهها
- نوع طنز: کمدی موقعیت داستانی
- سالهای پخش: 1395، 1396، 1398
- کارگردان: سروش صحت
- نویسندگان: سروش صحت، ایمان صفایی
- بازیگران: هوتن شکیبا، امیرحسین رستمی، امیر کاظمی، بیژن بنفشه خواه، بهنام تشکر، متین ستوده، رویا میرعلمی و…
بهترین سریال خنده دار ایرانی «لیسانسهها» یکی از سریال های موفق در زمینه کمدی و طنز بوده که توانست محبوبیت زیادی را به دست آورد و کار خود را تا 3 فصل ادامه دهد. داستان این سریال درباره سه جوان است که لیسانسه هستند و هر کدام از آنها مشکلات خاص خود را دارند. یکی از آنها به دنبال فردی برای ازدواج، دیگری در آستانه ازدواج و درگیر مشکلات عروسی است و نفر سوم نیز در خانوادهای از هم پاشیده زندگی میکند.
این اثر از برترین سریال های طنز ایرانی شوخیهای جذابی با مسئولین و نیروی انتظاامی داشت و توانست جوایز زیادی در جشن حافظ و سایر جشنوارهها به دست آورد.
8. بهترین سریال کمدی ساخت ایران: پایتخت
- نوع طنز: کمدی موقعیت خانوادگی
- سالهای پخش: 1390، 1392، 1393، 1394، 1395، 1399
- کارگردان: سیروس مقدم
- نویسندگان: محسن تنابنده، خشایار الوند، حسن وارسته
- بازیگران: محسن تنابنده، احمد مهران فر، ریما رامینفر، علیرضا خمسه و…
«پایتخت» که یکی از بهترین سریال های طنز ایرانی یک دهه اخیر بوده است درباره خانوادهای است که در روستای علی آباد زندگی میکنند و مشکلات مختلفی برای آنها پیش میآید. پایتختیها در اغلب فصلها یک سفر را هم تجربه میکنند که سبب قرارگیری کاراکترهای ماندگار این سریال در موقعیتهای جذاب و جدید میشود. بر اساس دادههای آماری ثبت شده «پایتخت» از معدود سریالهای طنز ایرانی دهه اخیر است که در زمان پخش و حتی بازپخش آن میزان استفاده از اینترنت و حضور در شبکههای اجتماعی بسیار کاهش مییابد. از اینجا میتوانید بیشتر با بهترین سریال خنده دار ایرانی پایتخت آشنا شوید.
9. سریال کمدی ایرانی نون خ
- نوع طنز: کمدی موقعیت خانوادگی
- سال پخش: 1398
- کارگردان: سعید آقاخانی
- نویسندگان: امیر وفایی، مصطفی تنابنده
- بازیگران: سعید آقاخانی، علی صادقی، هومن حاج عبداللهی، حمیدرضا آذرنگ، فریده سپاه منصور، نعیمه نظام دوست و…
بهترین سریال خنده دار ایرانی «نون خ» یکی از جدیدترین سریال های کمدی ایرانی است که در مدت کم توانسته است محبوبیت خیلی خوبی را کسب کند. این برترین سریال کمدی ایرانی درباره مردی به نام نورالدین خانزاده است که یک کارگاه فرآوری تخمه آفتابگردان دارد و تخمه آفتاب گردانهای بیشتر کشاورزان را خریداری کرده است. او محصولات را به تاجری به نام میرزایی در تهران میفروشد تا آنها را در کشور ترکیه به فروش برسانند. پس از مدتی که کشاورزان خبر مرگ میرزایی را میشنوند سعی میکنند محصولات خود را پس بگیرند.
سریال خنده دار ایرانی «نون خ» در استان کرمانشاه تصویربرداری شده و از ترانههای هنرمندان آذربایجانی و کردی مانند حسن زیرک و مظهر خالقی استفاده کرده است. این بهترین سریال طنز ایرانی که تاکنون دو فصل از آن پخش شده و فصل سوم آن در حال ساخت است دومین سریال تلویزیون پس از پایتخت بود که زندگی خانوادهای غیرتهرانی را به تصویر میکشید. در این مطلب میتوانید درباره فصل سوم این مجموعه و اخبار مربوط به آن بخوانید.
10. سریال طنز ایرانی هیولا
- نوع طنز: کمدی سیاسی اجتماعی
- سال پخش: 1398
- کارگردان: مهران مدیری
- نویسندگان: پیمان قاسمخانی، امیر برادران
- بازیگران: فرهاد اصلانی، شبنم مقدمی، مهران مدیری، شیلا خداداد، محمد بحرانی، سیما تیرانداز، نیما شعباننژاد و گوهر خیراندیش
داستان این بهترین سریال های طنز ایرانی درباره هوشنگ شرافت یک معلم شیمی باوجدان و شریف است که به دلیل مشکلات اقتصادی زندگی سختی را میگذارند. آشنایی او با هوشمند کامروا و پدرش کامران کامروا، رفته رفته از او یک هیولای اقتصادی میسازد.
«هیولا» یک سریال خنده دار ایرانی به کارگردانی مهران مدیری است. او با «هیولا» دوباره بعد ازچندین و چند سال همکاری با پیمان قاسمخانی را از سر گرفت و توانست مجموعهای جذاب در شبکه نمایش خانگی منتشر کند. «هیولا» در بخش کارگردانی، فیلمنامه، بهترین بازیگر مرد و زن سریالهای تلویزیونی سال تقریبا اغلب جوایز جشن حافظ را از آن خود کرد. مدیری که بعد از مدتها دوباره با یک سریال کمدی ایرانی قوی و انتقادی به عرصه بازگشته، قصد دارد تا فصل دوم «هیولا» را با همکاری پیمان قاسمخانی زمستان امسال کلید بزند. این اثر از سریال های طنز ایرانی سینما خانگی بسیار پربیننده بود.
سریال های کمدی ایرانی دیگر در دهه 90
در این دهه کیفیت اغلب کمدیهای ساخته شده به سریال های طنز ایرانی دهه هشتاد نمیرسید، اما با این وجود آثار پرمخاطبی تولید و پخش شدند. علاوه بر فهرست فوق،
- دزد و پلیس
- چک برگشتی
- روزهای بد به در
- نقطه سر خط
- دیوار به دیوار
- در حاشیه
از دیگر بهترین سریال های طنز ایرانی دهه اخیر بودهاند.
بهترین سریال های طنز ایرانی سال 1400
سال 1400 با شدت گرفتن ویروس کرونا برنامهسازان و کارگردانان تلویزیون را دچار مشکل بزرگی کرد. عوامل تولید سریال های کمدی درست زمانی که باید آماده میشدند تا برای نوروز آثار خندهداری آماده کنند، درگیر این بیماری بودند. با این حال چندین سریال طنز ایرانی ساخته و پخش شد. بدون شک باید گفت این سریالها نمیتوانند از نظر کیفیت با سایر سریالهای کمدی ایرانی رقابت کنند. اما ساخت سریال خنده دار ایرانی در این شرایط بیماری انصافا کار دشواری خواهد بود. در ادامه به معرفی بهترین سریال های طنز ایرانی 1400 میپردازیم.
1. پایتخت 6 (دو قسمت پایانی)
- سال پخش: 1400
- کارگردان: سیروس مقدم
- نویسنده: محم تنابنده (دو قسمت پایانی)
- بازیگران اصلی: محسن تنابنده، احمد مهران فر، ریما رامین فر، نسرین نصرتی، بهرام افشاری
پایتخت یک سریال خنده دار ایرانی است که مخاطبین زیادی منتظر پخش آن در نوروز هستند. فصل ششم این برترین سریال کمدی ایرانی پرطرفدار در نوروز 1399 پخش شد. اما به دلیل شیوع ویروس کرونا ناتمام ماند. دو قسمت پایانی این سریال طنز ایرانی برای نوروز 1400 آماده پخش شد.
دو روز پایانی سال شاهد قسمتهای پایانی پایتخت 6 بودیم. روند داستان نسبت به سال 1399 به دلیل حواشی ایجاد شده کاملا تغییر کرد. بیماری کرونا و استفاده از ماسک و مواد ضدعفونی در سکانسهای فیلم دیده میشد. اما نکته جالب اینجاست که این دو قسمت پایانی با دادگاه نقی به جرم قتل پدر هما شروع میشود. او به جرم انتقال ویروس کرونا به پدرزنش دادگاهی شده بود.
پایتخت 6 از بهترین سریال های طنز ایرانی با همان بازیگران سال گذشته جلوی دوربین رفت. با این تفاوت که «مهران احمدی» و «سارا و نیکا فرقانی اصل» غایبین بزرگ این سریال طنز ایرانی بودند.
2. نون خ 3
- سال پخش: 1400
- کارگردان: سعید آقاخانی
- نویسنده: امیر وفایی
- بازیگران اصلی: علی صادقی، سعید آقاخانی، شقایق دهقان، هدیه بازوند، ندا قاسمی
یکی از قشنگترین و بهترین سریال های ایرانی جدید سریال «نون خ 3» بود که نوروز 1400 شاهد پخش آن از شبکه یک سیما بودیم. سعید آقاخانی چند سالی است که این سریال طنز ایرانی را میسازد و آن را در ماه رمضان و یا نوروز به پخش میرساند. سریال نون خ 3 از سریال های خنده دار ایرانی در ادامه فصلهای قبلی خود ساخته شد. قسمت اول این برترین سریال کمدی ایرانی با مراسم ازدواج دختر نورالدین، شیرین شروع شده که ناگاهان متوجه میشوند داماد گم شده است.
نون خ 3 از بهترین سریال های طنز ایرانی در مورد مشکلات و مسائل مردم کردستان و کرمانشاه بود و یکی از پرطرفدارترین سریال خنده دار ایرانی شناخته شده است. بازیگران در این سریال با گویش کردی حرف زده که باعث شیرینتر شدن سریال میشود. اما در این بین نقدهایی وجود داشت. عدهای معتقد بودند بازی و کارگردانی همزمان سعید آقاخانی باعث شد تا او به خوبی از پس شخصیتپردازی برنیاید.
رضا استادی یکی از منتقدین تلویزیون درباره سریال نون خ 3 میگوید:
نقطه قوت سریال نون خ 3 خود سعید آقاخانی است. او با توجه به سابقه طولانی خود در بازیگری و فیلمسازی توانسته به خوبی این حجم از بازیگران را هدایت کند. اما در روند کلی داستان اتفاق تازهای نمیبینیم. سریال از نظر فنی خوب است اما نداشتن نکته تازهای در قصه باعث شده تا سریال از آنچه که باید باشد فاصله بگیرد.
3. نوروز رنگی
- سال پخش: 1400
- کارگردان: علیرضا مسعودی
- نویسنده: علیرضا مسعودی
- بازیگران اصلی: جواد خواجوی، رابعه اسکویی، یوسف تیموری، عیلرضا مسعودی، شهرام قائدی
«نوروز رنگی» از بهترین سریال های طنز ایرانی جدید بود که پیشتر آن را با اسم «هشت آباد» میشناختیم. نوروز رنگی در لیست برترین سریال خنده دار ایرانی برای نوروز 1400 قرار داشت. این سریال از شبکه پنج (تهران) پخش شد. داستان سریال سال 1367 در مشهد روایت میشود. نوروز رنگی را میتوان طنزترین سریال های ایرانی سال 1400 دانست که مخاطبین زیادی داشت. بازیگران این سریال با لهجه شیرین مشهدی صحبت میکردند که این خود باعث جذابتر شدن قصه میشود.
داستان این سریال خنده دار ایرانی در مورد یک خانواده فقیری است که 5 فرزند پسر و 2 دختر دارند. به طور اتفاقی یک تلویزیون رنگی به دست آنها رسیده که در سال 1367 برای همه خانواده بسیار عجیب و جالب بود. این تلویزیون بر اثر حادثهای آسیب میبیند و این تازه آغاز ماجراست…
از بازیگران بومی مشهد در این سریال طنز ایرانی باید به «شاهو رستمی» «ماهان عبدی» «الهه جعفری» «سیمین بهفر» «حدیثه زارعی» «سینا رازقی» و «محمدعلی کشمندی» اشاره کرد.
4. سریال کمدی ایرانی خوب، بد، جلف: رادیواکتیو
- سال پخش: 1400
- کارگردان: محسن چگینی
- نویسنده: برادران قاسم خانی/امیرمهدی ژوله
- بازیگران اصلی: پژمان جمشیدی، حامد کمیلی، سام درخشانی، فرهاد آئیش، گوهر خیراندیش
«خوب، بد، جلف: رادیواکتیو» یکی از خنده دارترین سریال های ایرانی است که پخش آن از شبکه نمایش خانگی انجام شد. این بهترین سریال های طنز ایرانی نمایش خانگی را میتوان تا حدودی ادامه «خوب، بد، جلف2: ارتش سری» دانست. داستان از آنجایی شروع میشود که پژمان و سام توسط گروه خرابکار چچنیها دزدیده میشوند.
در این بین گروه فیلمساز برای پیدا کردن کیک زرد دست به هرکاری زده و باید این دو بازیگر کشورمان را آزاد کنند. خوب بد جف از سریال های کمدی ایرانی است که مخاطبان خاص خودش را دارد. پیمان قاسمخانی تجربه خوبی در نوشتن سریالهای کمدی ایرانی داشته و با مدیریت نویسندگان این سریال توانست در لیست سریالهای طنز ایرانی ماندگار شود.
زوج پژمان جمشیدی و سام درخشانی همچون فصلهای گذشته سریال، با نام و شخصیت اصلی خودشان بازی میکردند. مهراب قاسمخانی یکی از نویسندگان این برترین سریال کمدی ایرانی معتقد بود که دیگر ادامه دادن زوج پژمان و سام بس است. او در مصاحبهای گفت هر دوی این بازیگران یکی از بهترینهای کمدی هستند و میتوانند به تنهایی بازیهای درخشانی داشته باشند. اما به نظر من همکاری آن دو با هم دیگر کافیست.
از دیگر بازیگران اصلی این سریال طنز ایرانی باید به «آناهیتا درگاهی» «امیرمهدی ژوله» «مارال فرجاد» «محمد بحرانی» «فرزین محدث» «شکیب شجره» و «الهام ایمانی» اشاره کرد.
5. سریال کمدی ایرانی بوتیمار
- سال پخش: 1400
- کارگردان: علیرضا نجفزاده
- نویسنده: سعید جلالی/شهاب عباسی/آرمان صبوری
- بازیگران اصلی: حمید لولایی، مرجانه گلچین، هدایت هاشمی، اشکان اشتیاق، علی صبوری
از بهترین سریال های خنده دار ایرانی «بوتیمار» را باید یکی از سریال های خنده دار ایرانی دانست. هرچند که این سریال طنز ایرانی با موضوعی تکراری و ترکیب بازیگرانی آشنا ساخته شد، اما وجود آن در تلویزیون غنیمت بود. در ابتدا قرار بود سریال بوتیمار در نوروز 1400 پخش شود. بههمین دلیل در زمستان 1399 و اوج همهگیری ویروس کرونا فیلمبرداری آن در شهرهای شمالی کشور انجام شد.
اما در تصمیمی ناگهانی توسط مدیران شبکه سه فیلمی پلیسی امنیتی جایگزین این سریال کمدی تلویزیون شد. بوتیمار با اسم «ویلا» پیش تولید خود را آغاز کرد اما در اواسط کار عوامل سریال به این نتیجه رسیدند که این اسم برایش مناسبتر است.
داستان بوتیمار از سریال های کمدی ایرانی در مورد فردی است که از او کلاهبرداری شده و زندگیاش با مشکلاتی روبهرو میشود. در این بین همه بازیگران سریال با ماسک جلوی دوربین رفتند و استفاده از مواد ضدعفونیکننده توسط شخصیت اصلی این سریال کمدی ایرانی، یکی از ارکان اصلی فیلم به شمار میآمد.
به تناسب قصه خانواده آقای گلابی به شهرهای شمالی کشور میروند. آنجا در ویلایی اسکان کرده که مجبور میشوند با خانواده دیگری همخانه باشند. درگیری این دو خانواده با هم و تلاش آقای گلابی برای پیدا کردن فرد کلاهبردار لحظات خندهدار و شادی را در سریال رقم میزند.
6. سریال کمدی ایرانی زیرخاکی 2
- سال پخش: 1400
- کارگردان: جلیل سامان
- نویسنده: جلیل سامان
- بازیگران اصلی: ژاله صامتی، پژمان جمشیدی، رایان سرلک، نادر فلاح، ستاره پسیانی
سریال «زیرخاکی» یکی از بهترین سریال های ایرانی کمدی است که اینروزها شاهد پخش فصل دوم آن از شبکه یک سیما هستیم. زیرخاکی 2 در ادامه فصل قبل ساخته شده است. فریبرز باغبیشه که در حال فرار با سکههای عتیقه از ایران بود ناگهان با نیروهای عراقی روبهرو میشود.
جنگ ایران و عراق شروع شده و فریبرز راه فراری ندارد. او با هر سختی که شده توسط یک نیروی خودی به عقب برگشته و نزد زن و بچهاش برمیگردد. در این فصل به مسائل و مشکلات فریبرز باغبیشه در خصوص اسکندر و دلنگرانیهای او در مورد سکههایش پرداخته شده است. باید دید که او میتواند چمدان سکههایش را که در زیر تپهای مخفی کرده بود بهدست بیاورد یا نه؟
زیرخاکی 2 یکی خنده دارترین سریال های ایرانی با زوج دوستداشتنی ژاله صامتی و پژمان جمشیدی به همراهی رایان سرلک جلوی دوربین رفت. اما در این فصل خبری از برادر فریبرز با بازی «هادی حجازیفر» نیست. او به دلیل مشغله کاری در سریال تاریخی نتوانست در فصل دوم زیرخاکی همکاری داشته باشد.
در این بین بازیگران جدیدی به سریال طنز ایرانی اضافه شدند. اسامی بازیگران فصل 2 زیرخاکی عبارتند از: هومن برقنورد، امید روحانی، اصغر نقیزاده، گیتی قاسمی، نادر فلاح، فروغ قجابگلی، مریم سرمدی، اکبر رحمتی، مهری آلآقا، خسرو احمدی
7. دراکولا
- سال پخش: 1400
- کارگردان: مهران مدیری
- نویسنده: امیر برادران
- بازیگران اصلی: ویشکا آسایش، مهران مدیری، اندیشه فولادوند، محمد بحرانی، سیما تیرانداز، بهنام تشکر
پخش برترین سریال کمدی ایرانی «دراکولا» از فروردین 1400 آغاز شد. این سریال طنز ایرانی به کارگردانی مهران مدیری و به سرپرستی پیمان قاسمخانی برای تیم نویسندگان جلوی دوربین رفت. سریال دراکولا را باید فصل دوم هیولا بدانیم. این سریال ابتدا قرار بود با همان تیم بازیگران ادامه پیدا کند اما با مشغله کاری فرهاد اصلانی در سریال «سلمان فارسی» روند قصه تغییر کرد. کامران کامروا در این فصل ازدواج مجدد انجام داده و داستان سریال حول محور زندگی جدید او و کلاهبرداریهای تازه رقم خورده است.
این سریال طنز ایرانی را باید یکی از بهترین سریالهای کمدی ایرانی دانست. هرچند که با شروع پخش نقدهای زیادی به آن شد، اما رفته رفته در دل مخاطبینش جا باز کرد. از دیگر بازیگران سریال دراکو باید به حضور «گلاره عباسی» «امیرمهدی ژوله» «نیما شعباننژاد» «مرتضی زارع» و «احسان امانی» اشاره کرد.
8. مردم معمولی
- سال پخش: 1400
- کارگردان: رامبد جوان
- نویسنده: پویا مهدویزاده/ زهرا افشار/خسرو نقیبی/وحید منتظری/آرمان صبوری
- بازیگران اصلی: رامبد جوان، لیلی رشیدی، آتیلا پسیانی، شبنم مقدمی، الناز حبیبی
یکی از بهترین سریال های خنده دار ایرانی که اینروزها شاهد پخش آن از شبکه نمایش خانگی هستیم، سریال «مردم معمولی» است. این سریال طنز ایرانی به کارگردانی و تهیهکنندگی رامبد جوان پس از گذشت چند قسمت از پخش آن توانست نظر مخاطبینش را جذب کند. قسمتهای ابتدایی آن با نقد زیادی روبهرو شد. اما هرچه جلوتر رفت داستان سریال و بازی بازیگران پختهتر بهنظر میرسید.
رامبد جوان با سلیقه خاص خود در کمدی یکی از خنده دارترین سریال های ایرانی را ساخته است. مجموعه بازیگران این سریال عبارتند از: لیلی رشیدی، کمند امیرسلیمانی، شادی کرم رودی، خسرو پسیانی، امیر نوروزی، خاطره اسدی، شبنم مقدمی، آتیلا پسیانی، الناز حبیبی، رامبد جوان.
9. سریال نیسان آبی
- سال پخش: 1400
- کارگردان: منوچهر هادی
- نویسنده: سعید دولتخانی/سعید هوشیار
- بازیگران اصلی: حسین یاری، یکتا ناصر، بهناز جعفری، مهران غفوریان، جمشید هاشمپور، علیرضا خمسه، سحر قریشی
یکی از برترین سریال های طنز ایرانی چند سال اخیر که از شبکه نمایش خانگی پخش شد و طرفداران زیادی داشت سریال نیسان آبی بود. این مجموعه در سال 1400 پخش شد و به گفته تهییه کنندگان آن در سال 1402 فصل دوم آن نیز پخش خواهد شد. حضور حسین یاری و مهران غفوریان از دلایل جذابیت نیسان آبی بود.
داستان سریال نیسان آبی درباره دو دوست است که از کودکی رابطه نزدیک و صمیمانه ای با یکدیگر دارند. آن دو تصمیم میگیرند تا برای نزدیک ماندن تا ابد در کنارهم با دو خواهر ازدواج کنند و سرنوشت نیز آنها را در راهی که دوست دارند قرار میدهد.
برترین سریال های طنز ایرانی 1401
اگرچه در سال های اخیر و خصوصا سال 1401 تلوزیون ایران در ساخت آثار طنز و کمدی چندان موفق عمل نکرده است، اما شبکه نمایش خانگی توانسته چند اثر درخور تماشا منتشر کند در ادامه به معرفی لیست سریال کمدی ایرانی در 1401 میپردازیم.
1. سریال رازبقا
- سال پخش: 1401
- کارگردان: سعید آقا خانی
- نویسنده: امیر وفایی
- بازیگران اصلی: “بهرام افشاری، نیما شعباننژاد، سعید آقاخانی، حسن معجونی، هدیه بازوند
سریال خنده دار ایرانی رازبقا یکی از بهترین سریال های طنز ایرانی است که از نوروز 1401 پخش آن شروع شد و مورد توجه قرار گرفت. این اثر یک سریال کمدی ایرانی نمایش خانگی است و طی 17 قسمت به صورت هفتگی پخش شد.
سریال رازبقا داستان درباره دو برادر به نام حاتم و رحیم است. حاتم مردی بی عرضه است که دوست دارد صاحب مقام و منصب شود. رحیم نیز جوانی بیکار و علاف است که کاری جز اذیت و آزار ندارد. داستان از جایی شروع میشود که رحیم با سازمانی خلافکار آشنا میشود و همه را در دردسر میاندازد.
2. سریال جادوگر
- سال پخش: 1401
- کارگردان: مسعود اطیابی
- نویسنده: مریم تاجیک
- بازیگران اصلی: احمد مهرانفر، جواد رضویان، مریم مومن، نسیم ادبی، فقیهه سلطانی، نادر سلیمانی
از سریال های طنز ایرانی 1401 باید به سریال جذاب جادوگر اشاره کنیم. جادوگر ساخته جدید مسعود اطیابی بود که پخش آن از 25 اردیبهشت شروع شد و طی 13 قسمت به پایان رسید. وجود دو ستاره کمدی ایران یعنی احمد مهرانفر و جواد رضویان باعث شد که این مجموعه بیشتر از سریالهای دیگر دیده شود. احمد مهرانفر با کاراکتر ارسطو عامل در طنز معروف شده و جواد رضویان خود یک چهره طنز و دوست داشتنی است. علیرغم دلایل ذکر شده، جادوگر داستان جالبی نیز دارد که مخاطبان را به خود جذب میکند.
داستان سریال جادوگر درباره قدرت و جهانگیر دو جاعل معروف است که تحت تعقیب پلیس قرار گرفته اند. این دو برای فرار از کشور برنامه ریزی میکنند اما در همان راه در مسیری قرار میگیرند که کار جدیدی را شروع میکننو. آن دو تصمیم میگیرند که رمال شوند و در این راه اتفاقات جالبی برای قدرت و جهان میافتد.
3. سریال آفتاب پرست
- سال پخش: 1401
- کارگردان: برزو نیکنژاد
- نویسنده: امیر برادران
- بازیگران اصلی: پژمان جمشیدی، باران کوثری، حمیدرضا آذرنگ، الهام اخوان، گوهر خیراندیش، آتیلا پسیانی، غلامرضا نیکخواه، حسن زارعی
از دیگر آثار لیست سریال کمدی ایرانی 1401 سریال جدید پژمان جمشیدی، آفتاب پرست است. این بار پژمان جمشیدی را در قالب شخصیت جمال پورشه (جمال ممقانی) داریم که در کنار حمیدرضا آذرنگ که با حضور در سریال طنز نون خ جایگاه خود را در طنز حسابی تثبیت کرده است.
داستان سریال آفتاب پرست از این قرار است که دو جوان به نام های جمال و منوچهر که علاقه زیادی به لات و ارازل بودن دارند اقدام به خفت گیری میکنند اما از بخت بد گیر پلیس میافتند. این سریال در حال پخش و هنوز به پایان نرسیده است اما تاکنون توانسته توجه مخاطبان زیادی را به خود جلب کند.
4. سریال شبکه مخفی زنان
- سال پخش: 1401
- کارگردان: افشین هاشمی
- نویسنده: محسن قرائی/محمد رحمانیان
- بازیگران اصلی: سیامک انصاری، لیلا حاتمی، مهدی هاشمی، باران کوثری، شبنم مقدمی، شقایق دهقان، مونا فرجاد، یلدا عباسی، حجید فرخ نژاد
سریال کمدی ایرانی شبکه مخفی زنان، سریالی در ژانر درام و تاریخی و از ساخته های جدید شبکه نمایش خانگی است. این سریال بازیگران بزرگی دارد که در آثار طنز و جدی خوش درخشیده اند. در تمام پوستر ها و تیزر ها میتوانیم سیامک انصاری با همان نگاه آشنا را ببینیم که این بار در روایتی تاریخی قصد دارد خاطره سازی کند.
داستان این سریال خنده دار ایرانی درباره مردی به نام میرزا محمود زنبورکچی است که با داشتن همسر و سه فرزند دختر به وسیله فردی به نام مدبر استخدام میشود تا در کنار دلبرجان تاجرباشی کانون بانوان تشکیل دهد. میرزا محمود کارمند اداره سجل احواله است.
کلام آخر
سریال طنز ایرانی همیشه پای ثابت مناسبتهای مختلف تلویزیون و همچنین جزو پرمخاطبترین سریال های کمدی ایرانی هستند. در این مقاله سعی کردیم به شکل ویژهای به بهترین سریال های خنده دار ایرانی بپردازیم و لیست برترین سریال کمدی ایرانی را برایتان معرفی کنیم. در انتهای این مطلب مفصل، از شما میخواهیم درباره این مطلب و درباره بهترین سریال طنز ایرانی نظرات خود را با ما در میان بگذارید. به نظر شما بهترین سریالهای کمدی ایرانی کدام سریال است؟
بهترین سریال های مهران مدیری ؛ از پاورچین تا دورهمی!
مهران مدیری بدون شک از جمله موفق ترین و محبوب ترین سینماگران معاصر ایران است. با ما در بهترین سریال های مهران مدیری همراه باشید.
مهران مدیری از آن دسته آدم هایی است که تقریبا هرکسی با برنامه ها و مجموعه سریال هایش خاطره دارد. تمام ما خاطرات جذابی از پاورچین، برره، قهوه تلخ و حتی همین دورهمی این اواخر داریم.
بحث البته بر سر گرایشات و واقعیت مهران مدیری بحثی طولانی و شاید بی سرانجام باشد، اما در اینکه او موفق ترین و بهترین طنزپرداز تاریخ معاصر ایران است شکی نیست.
او را بیشتر به سریال هایش میشناسیم، اما شاید برایتان جالب باشد بدانید در تئاتر هم کارنامه پر و پیمانی دارد، به علاوه مدتی را در رادیو گذرانده و سپس به تلویزیون و سینما وارد شده است.
در سینما و تلویزیون نیز مهران مدیری اگرچه بیشتر با سریال های ژانر طنز شناخته شده، اما باید از فعالیت های سینمایی او که البته بیشتر در چارچوب بازیگری بوده یاد کرد. البته که به چشمگیری سریال هایش نیست! با ما در بهترین سریال های مهران مدیری همراه باشید.
بهترین سریال های مهران مدیری
بهترین سریال های مهران مدیری کدامند؟ طبعا که انتخاب سختی است! به من باشد تمام سریال های مدیری را هر یک از جهتی و بنا به موقعیت زمانی خودش از جمله بهترین ها میدانم.
اما پیش از شروع فهرست بهترین سریال های مهران مدیری لازم به ذکر است که کارنامه کاری مدیری در حوزه سریال سازی شامل دو بخش اصلی و البته تا حدودی متفاوت میشود.
یک بخش که از اوایل آغاز کار حرفه ای مدیری تا حدود یک دهه پیش را شامل میشد، همکاری های مدیری با سازمان صدا و سیما و در حقیقت مجموعه های تلویزیونی طنز مهران مدیری بود که تقریبا همگان میشناسند.
دسته دوم کارهای مدیری فعالیت های او در شبکه نمایش خانگی است که چندین مورد از مهمترین و جالب ترین کارهای مهران مدیری مربوط به آن است.
در ادامه ما این دو دسته آثار مهران مدیری را بررسی و معرفی میکنیم. در بهترین سریال های مهران مدیری با ما باشید.
بیشتر بخوانید:
بهترین فیلم های 2021
بهترین فیلم های مارول در سال 2021
پاورچین / 1381
پاورچین از جمله جذابترین سریال های اولیه مهران مدیری بود که در اوایل دهه هشتاد شمسی از شبکه تهران و شبکه استانی اصفهان به طور همزمان پخش میشد.
داستان پاورچین را تقریبا همه میدانند، فرهاد (مهران مدیری) یک بررهای است که سالها پیش برای تحصیل از برره به تهران آمده و با مهتاب مهتابی (سحر زکریا) ازدواج کرده و داماد سرخانه است.
او که ذاتاً فردی چاپلوس است با همین روش در یک شرکت مهندسی ساختمان مشغول کار معماری شده، به تدریج، جای مدیر بخش پیشین را اشغال میکند و به هر صورت زندگی آرامی دارد. اما به تدریج و با ورود افراد جدیدی به داستان، وصعیت عوض میشود.
البته که نکته جذاب این سریال برای من اولین همکاری تیم معروف و موفق مهران مدیری است که تا سالها با هم همکار بودند. نویسندگان برادران قاسم خانی و البته با همکاری امیرمهدی ژوله بودند.
شاید بگویید پیش از این هم این همکاری رخ داده بله ولی این اولین پروژه ای بود که برادران آقاگلیان یعنی مجید و حمید در قامت تهیه کننده در پروژه حاضر بودند. تهیه کنندگانی که از اینجا تا سالها بعد یعنی پایان پروژه قهوه تلخ در شبکه نمایش خانگی با مهران مدیری همراه بودند.
نقطه چین / 83ـ1382
این سریال هم از دیگر آثار محبوب و البته از بهترین سریال های مهران مدیری بود که از اواخر سال 82 تا اواسط سال 83 از شبکه سه سیما پخش میشد.
بازیگر نقش اصلی این سریال رضا شفیعی جم بود و داستان دربارهٔ یک آپارتمان سه واحدی و ساکنان آن است. ساکن یکی از خانهها، صاحبخانه آپارتمان (سعید پیردوست) در نقش آقای پیردوست و پسرش (سیامک انصاری) در نقش کوروش است که مغازهای نیز در نزدیکی آن دارند.
مستأجر خانه دوم یک کاراگاه به نام اردلان پشندی (نام کوتاه اردل) (با بازی مهران مدیری) است که پس از چند قسمت بازنشسته میشود و کارمند شرکت خصوصی میشود. همسر او منیژه (سحر جعفری جوزانی) است. خانه سوم، منزل باجناق اردل، بامشاد پَهنفر (با بازی رضا شفیعیجم) همسرش (با بازی سحر ولدبیگی) در نقش مُژده است.
اردل و بامشاد در شرکت منچولبا (مرکز نهادینهسازی چالشها و لوازم بهینهسازی امور) که متعلق به پدر زن آنها (به نام دَدی Daddy یا جابری) (با بازی محمدرضا هدایتی) است با یکدیگر همکار هستند.
بیشتر بخوانید:
بهترین فیلم های علمی تخیلی 2021
جدیدترین و بهترین فیلم های اکشن 2021
جایزه بزرگ / 1384
جایزه بزرگ سریال نوروزی سال 1384 بود. از آن زمان بسیار فاصله گرفته ایم و سریال های نوروز 1400 آنچنان چنگی به دل نمیزنند. بگذریم، سریال جایزه بزرگ در زمان خود محبوبیت بالایی داشت. این سریال به صورت روزانه از شبکه سه سیما پخش میشد و بازیگران اصلی آن نیز مهران مدیری و رضا شفیعی جم بودند.
داستان دربارهٔ خانوادهای است که از نظر مالی وضع مناسبی ندارند. در همین هنگام یکی از آنها به نام «بیژن جمالی» (با بازی مهران مدیری) خبردار میشود که در قرعهکشی بانک، برنده یک اتومبیل بسیار گرانقیمت شدهاست.
او از شنیدن این خبر خوشحال میشود و برای گرفتن جایزه به بانک مراجعه میکند اما متصدی بانک به او میگوید این اتومبیل را بهطور مشترک با فردی دیگر در اراک به نام «کامبیز باقی» برنده شدهاست، از اینجا داستان های جدید شکل میگیرد.
شب های برره / 1384
یکی از مهمترین و بهترین سریال های مهران مدیری در کارنامه کاری تلویزیونی اش بدون شک داستان شب های برره بود. این سریال در حقیقت توضیحی بود برای برره روستایی که در آثار پیشین مهران مدیری و برادران قاسم خانی از آن ذکر میشد و به یکی از بهترین سریال های طنز ایرانی بدل شد که قابل مقایسه با برخی از بهترین سریال های کمدی خارجی بود.
از قضا برره با محبوبیت زیادی مواجه شد و طرفداران زیادی پیدا کرده بود، تا حدی که شوخی ها و الفاظ برره ای و حتی پول برره ای در میان مردم تا مدتها رواج داشت.
در جریان پخش این مجموعه مباحث زیادی مطرح شد. یکی از مهمترین بحث ها همواره درباره چگونگی پایان یافتن سریال شب های برره بود. در ابتدا پخش این سریال که به دلیل ایام محرم با تاخیر مواجه شد. اما از اواخر بهمن ماه سال 84 که قرار بود پخش سریال از سر گرفته شود، در اخبار شبکه سه سیما اعلام شد که این سریال پایان یافته و ادامه ای نخواهد داشت.
موضوعی که شک و شبهه و بحث های فراوانی در پی داشت و البته بعدها حسن شکوهی مدیر تولید این سریال اعلام کرد که مشکل ممنوعیت ساخت و پخش سریال برره به درخواست جمعی از مراجع قم صورت گرفته است.
بیشتر بخوانید:
بهترین سریال های 2021
بهترین سریال های نتفلیکس در سال 2021
باغ مظفر / 1385
در دوران اوج فعالیت های تلویزیونی مهران مدیری به سر میبریم. دورانی که با شب های برره به عنوان یکی از بهترین سریال های مهران مدیری، او را به هرآنکس که او را نمیشناخت نیز شناساند و از طرف دیگر با مجموعه هایی چون باغ مظفر و مرد هزار چهره ادامه یافت تا قطع ناگهانی فعالیت های تلویزیونی مدیری.
تیم کارگردانی و نویسندگی در باغ مظفر، عادتهای دیروز را که با احوالات امروز همگون نشده در قالب دو خانواده که بازماندهٔ دورهٔ قاجارها هستند دستمایهٔ کار قرار داد.
دو خان در یک باغ با هم زندگی میکنند و دیواری، آنها را از هم جدا ساخته. وصلتی صورت میگیرد و آدمهای جدیدی وارد این باغ میشوند که برخلاف میل صاحبان آن، طور دیگری رفتار میکنند. تناقض رفتاری اهالی باغ و آدمهای تازهوارد، فضای غالب طنز باغ مظفر را که از شبکه سه سیما پخش میشد تشکیل میدهد.
مرد هزار چهره / 1387
مرد هزار چره از آن دسته کارهای مهم اما کمتر دیده شده مهران مدیری است که از نظرِ منِ مدیری فن در زمره مهترین آثار طنز ایران جای دارد!
این مجموعه هم که از شبکه سه سیما پخش میشد، داستان آدم های اشتباهی در موقعیت های اشتباه است! این مجموعه روایتگر داستانی اجتماعی است و موقعیتهای مختلفی را به تصویر میکشد که ممکن است برای هر شخصی اتفاق بیفتد تا به جای دیگری اشتباه گرفته شود.
این سریال در حقیقت تلاشی است برای نقد آدم های اشتباه و بی تخصصی که در موقعیت نادرست مدیریتی قرار میگیرند و خواسته یا ناخواسته به جلو رانده میشوند.
ادامه این سریال تحت عنوان مرد دوهزار چهره در نوروز 88 روی آنتن شبکه سه سیما بود که در حقیقت ادامه همین ساختار و داستان اما در موقعیت های متفاوتی بود.
درحاشیه / 1394
بعد از حدود 6 سال غیبت مدیری در تلویزیون که در این مدت به سریال های شبکه نمایش خانگی مشغول بود، این یک بازگشت قدرتمندانه محسوب میشد.
یک مجموعه سرسار طنز و طعنه به ساختار پزشکی کشور و در هم کوبیدن تمام رفتارها و کردارهای زشت کادرهای مدیرتی و درمانی در برخورد با بیماران و مراجعان، هزینه های سرسام آور درمان و حتی دکترهایی که واقعا دکتر نیستند!
البته که وضعیت کرونایی این ورزها تقدیر و تشکر از زحمات این کادرهای درمانی را برجسته کرده، اما در دوران پخش در حاشیه، افراد زیادی، تقریبا هر فردی که تجربه بستری شدن یا حضور در یک محیط درمانی را داشتند با موضوعاتی که در آن به نمایش در میآمد همذات پنداری داشتند.
در نهایت هم البته نقد صریح این سریال، داد پزشکان را درآورد. ابتدا با جلسه مشترک سازمان صدا و سیما و وزارت بهداشت تغییراتی در فیلمانه اعمال شد. در نهایت اما تیر خلاص با بیانیه سازمان نظام پزشکی بر تابوت این سریال وارد شد و با تغییرات مدیریتی جدید در سازمان، پخش آن متوقف شد!
ادامه این سریال تحت عنوان در حاشیه دو در وضعیتی متفاوت برای همان شخصیت های اصلی اما در زندان ساخته و پخش شد.
اما همانطور که باید بدانید مدیری صرفا در ساخت سریال های تلویزیونی مشغول نبوده است. او فعالیت قابل توجهی هم در ساخت و پخش سریال های شبکه نمایش خانگی داشته که در ادامه به بهترین های آن اشاره میکنیم.
بیشتر بخوانید:
بهترین انیمیشن های سریالی 2020
بهترین انیمه های سینمایی جهان 2019
قهوه تلخ / 1389
قهوه تلخ نه تنها از بهترین سریال های مهران مدیری که حتی از جمله بهترین سریال های ایرانی نیز بود. یک سریال نمایش خانگی در ژانر تاریخی بود.
قهوه تلخ از بهترین سریال های شبکه نمایش خانگی به کارگردانی مهران مدیری و به تهیهکنندگی مجید آقاگلیان و حمید آقاگلیان، در سال های 1391 – 1389 و در قالب سیدی برای شبکهٔ نمایش خانگی تهیه شد.
فیلمنامهنویسی این اثر، با همکاری امیر مهدی ژوله و خشایار الوند نوشته شد. این سریال ۳۵ بازیگر اصلی دارد که میتوان به مهران مدیری، سحر جعفری جوزانی، سیامک انصاری، محمدرضا هدایتی، هادی کاظمی، جواد عزتی، الیکا عبدالرزاقی، عارف لرستانیورضا فیض نوروزی , سعید سلیمی اشاره نمود.
نیما زند کریمی که استاد تاریخ است با دختری آشنا میشود که در رابطه با دورهای تاریخی تحقیق میکرد که در هیج کتابی چاپ نشدهاست. نیما که عقیده داشت چنین دورهای وجود ندارد، برای اثبات حرف خود دختر جوان را همراهی میکند تا اینکه متوجه میشود…
گنج مظفر / 1392
گنج مظفر از جمله اولین آثار مدیری در شبکه نمایش خانگی به نویسندگی برادران قاسم خانی و تهیه کنندکی مجید و حمید آقاگلیان بود.
قهرمان اصلی داستان، مظفر زرگنده است که با خانواده و خدم و حشم خود در باغ مظفر که تنها میراث باقی مانده از خان قلی خان، خان بزرگ منطقه قلهک است، زندگی میکند.
شوخی کردم / 1392
شوخی کردم…! مجموعهای ویدئویی به کارگردانی مهران مدیری است که در قالب طنز برای پخش در شبکه رسانههای تصویری آماده شد. پس از پایان پخش تمامی قسمتها این برنامه با اصلاحات و سانسورهای از شبکه 5 سیما نیز پخش گردید.
مهران مدیری مدتی پس از اتمام تصویربرداری سریال ویلای من، پیش تولید سریال شوخی کردم را با حضور بیش از ۶۷ نفر از چهرههای مطرح طنز ایران در بیست سال گذشته آغاز کرد.
تولید فصل اول این سریال در دوازده مجموعه دو قسمتی به پایان رسیده و پخش اولین مجموعه آن با موضوع «خلاقیت (دروغ)» در شبکهٔ نمایش خانگی از ۱۵ دی ماه ۱۳۹۲ آغاز شد.
هیولا / 1398
هیولا یک مجموعه تلویزیونی طنز با ژانر سیاسی اجتماعی بود که از شبکه نمایش خانگی پخش میشد. این مجموعه 19 قسمتی در دوران پخش از محبوبترین سریال های شبکه نمایش خانگی محسوب میشد و یکی از بهترین سریال های مهران مدیری است.
داستان مجموعه، خانواده شرافت را نشان میدهد، که از زمان پادشاهی احمدشاه میخواهند با شرافت زندگی کنند و همین با شرافت زندگی کردنشان دردسرهای زیادی برایشان درست کرده و آنها را به فقر میکشاند.
هوشنگ شرافت، سرپرست خانواده پس از مدتها از شریف بودن خسته شده و دست به همکاری با خانواده یکی از دانشآموزانش به نام کامروا میزند و ناخواسته درگیر یک زندگی جنایی میشود و از همین راه ثروتی بادآورده بهدست میآورد. داستان این مجموعه اختلاس و فساد اقتصادی را نمایان میکند.
قرار است قسمت دومی برای این سریال ساخته و در شبکه نمایش خانگی پخش شود.
بیشتر بخوانید:
- بهترین فیلم های وسترن تاریخ سینما
- بهترین فیلم های کوتاه جهان در سال 2020
- بهترین سریال های طنز ایرانی
- فهرست بهترین فیلم های بهروز وثوقی
نظر شما در خصوص بهترین سریال های مهران مدیری چیست؟ نظرات خود را در بخش کامنتها با ای بی سی مگ در میان بگذارید!