طرز استفاده از دستگاه اسپرسو ساز

این مقاله در زمینه راهنمای استفاده از اسپرسوساز، یک راهنمای جامع و کامل برای تمام کسانی که علاقه مند به تهیه یک قهوه اسپرسو گوارا در منزل هستند، می باشد. با مطالعه این مقاله جذاب ، می توانید به سادگی پاسخ تمامی سوالات خود درباره نحوه کار با اسپرسوساز و راه اندازی اولیه دستگاه در کوتاه ترین فرصت به دست آورید. فراموش نکنید که کارشناسان این مجموعه در صورت وجود هر نوع مشکل برای پاسخگویی در کنار شما خواهند بود.

آشنایی با طرز کار دستگاه اسپرسو ساز | سام کیش

اگر شما طرفداران دستگاه های خانگی مانند اسپرسوساز یا قهوه ساز هستید، قطعا به خوبی می دانید که نحوه استفاده از دستگاه اسپرسو کمی به مهارت و تخصص نیاز دارد. اما مطالعه یک مقاله جامع و همچنین ویدیو آموزشی تخصصی این فرصت را به شما می دهد تا مانند یک فرد حرفه ای از اسپرسوساز استفاده کنید.کاربران گرامی؛ برای اطلاع پیدا کردن از راهنمای استفاده از اسپرسوساز به شما توصیه می کنیم تا در این مقاله با متخصصین  همراه باشید.

معنای دکمه های روی دستگاه اسپرسوساز

یکی از نکاتی که در زمینه طرز استفاده از اسپرسوساز باید به آن توجه ویژه ای داشته باشید، نحوه کار با دکمه های روی دستگاه اسپرسو می باشد. به طور کلی هریک از دکمه هایی که بر روی دستگاه اسپرسوساز تعبیه شده اند، از کاربرد مشخصی برخوردار هستند. خرید قهوه تازه تاثیر زیادی در عطر و طعم آن دارد.

از این رو در زمان کار با اسپرسو ساز باید کارایی هریک از این دکمه ها را بدانید تا بتوانید به صورت صحیح از دستگاه خود برای تهیه اسپرسو استفاده نمایید. در این بخش از مقاله قصد داریم دکمه های پرکاربرد و مهم دستگاه اسپرسو ساز را به همراه کاربرد آنها بیان نماییم.

دکمه های دستگاه اسپرسوساز معنای دکمه های اسپرسوساز
POWER روشن و خاموش کردن دستگاه
ON / OFF روشن / خاموش دستگاه
1 CUP خروج 30 میلی لیتر قهوه
2 CUP خروج 60 میلی لیتر قهوه
PROGRAM آغاز برنامه ریزی تهیه اسپرسو
HOT WATER  / STEAM انتخاب آب داغ و بخار
 CLEAN ME شستشوی خودکار
GREEN LIGHT نشانگر فعال بودن قهوه
RED LIGHT غیر فعال بودن دستگاه

نحوه راه اندازی دستگاه اسپرسو ساز خانگی

اولین گام برای استفاده از اسپرسوساز، راه اندازی صحیح دستگاه می باشد. در همین راستا آموزش راه اندازی دستگاه اسپرسو ساز خانگی به شرح ذیل است:

  1. پیش از شروع هر کاری دستگاه اسپرسوساز را از جعبه خارج کنید.
  2. برای اطمینان می توانید تمامی قطعات به جز کابل برق و همینطور محفظه خارجی اسپرسوساز را با آب یا دستمال مرطوب شسته و خشک کنید.
  3. جایگذاری فیلتر آب اولین مرحله ای است که باید انجام دهید.
  4. فیلتر آب اسپرسوساز را در آب سرد قرار دهید.
  5. می توانید پیش از وصل کردن قطعات، توری استیل را بشویید.
  6. تنظیمات تایم اسپرسوساز را انجام دهید.
  7. برای قرار گرفتن صحیح فیلتر در جای خود، می توانید قفل دستگاه را به پایین فشار دهید.
  8. مخزن آب را در محل مناسب قرار دهید و درون مخزن آب، آب بریزید.
  9. سپس کلید Power را بزنید. دستگاه در این وضعیت به حالت آماده باش یا استند بای در می آید.
  10. در برخی از مدل  های اسپرسوساز ممکن است گرم شدن کامل دستگاه حدود 25 دقیقه نیز طول بکشد.
  11. برای اطمینان از نصب صحیح دستگاه و قطعات، فلاشینگ را بدون موادی همچون قهوه اجرا کنید.
  12. درجه کنترل را روی espresso و steam به ترتیب 30 و 10 ثانیه قرار دهید.
  13. پس از اتمام مراحل آسیاب شده قهوه پورتافیلتر را خارج کنید.
  14. با استفاده از ابزار Razor میزان قهوه را تعیین کنید.
  15. در این حالت با چرحش ابزار، میزان قهوه اضافی خارج می شود.
  16. 30 میلی لیتر قهوه با فشردن دکمه CUP 1 خارج شده و فعالیت دستگاه متوقف می شود.

کدام قهوه برای دستگاه اسپرسوساز مناسب است؟

اگر شما هم نمی دانید که کدام قهوه برای دستگاه اسپرسوساز مناسب است، می توانید در ادامه  این بخش اطلاعات خوبی را در اینباره به دست آورید. اگر پاسخ خوبی برای این سوال به دست آورید، نیز برای شما راحت تر خواهد بود.

  • قهوه مناسب دستگاه اسپرسو بیش از دیگر انواع قهوه رُست می شود.
  • قیمت قهوه مناسب دستگاه اسپرسوساز کمتر از دیگر محصولات است.
  • خرید قهوه اسپرسو تازه تاثیر مستقیمی بر کیفیت اسپرسو نهایی دارد.
  • از قهوه روبوستا و عربیکا می توانید برای تهیه یک قهوه اسپرسو باکیفیت استفاده کنید.
  • یک پیشنهاد عالی برای اسپرسو با غلظت بالا است.
  •  قهوه روبوستا تلخی بیشتر و کافئین بالاتری دارد، اما عربیکا از طعمی ترش و مقدار کافئین کمتری برخوردار است.
  • برای تجربه طعم جذاب اسپرسو فراموش نکنید که اصیل بودن قهوه اهمیت دارد.

نکات مهمی که حین کار با اسپرسوساز باید رعایت کنید

اگر نکات مهم در راهنمای استفاده از اسپرسوساز را بدانید، این فرصت را خواهید داشت تا بهترین و خوش طعم ترین اسپرسو را تهیه کرده و نوش جان کنید. فراموش نکنید که مطالعه دفترچه راهنمای کار با اسپرسو ساز نیز می تواند به شما برای کسب اطلاعات عالی درباره این دستگاه کمک کند.

اما اگر به دلیل فارسی نبودن دفترچه راهنما یا طولانی بودن مطالب ذکر شده در دفترچه، امکان خواندن آن را ندارید، ما در ابتدا نکات در این زمینه را به شما توضیح خواهیم داد:

  • نباید از قهوه های بسیار ریز یا بسیار درشت در دستگاه اسپرسوساز استفاده کنید.
  • هنگام خرید قهوه حتما به فروشنده بگویید که قصد استفاده از قهوه برای اسپرسوساز را دارید.
  • فاصله لبه پیمانه و قهوه باید حدودا یک سانتی متر باشد.
  • کوبیدن زیاد قهوه باعث وارد شدن فشار به اسپرسوساز می شود.
  • برای تهیه یک نوشیدنی دبل چیزی حدود 18 تا 21 گرم قهوه به کار ببرید.
  • هنگام روشن کردن اسپرسوساز از روشن شدن چراغ قرمز مطمئن شوید.
  • توجه داشته باشید که پس از روشن شدن چراغ سبز، مجاز به درست کردن اسپرسو خواهید بود.
  • چراغ سبز نشان دهنده “گرم شدن آب” است.
  • در صورت استفاده دستگاه اسپرسوساز بدون آب، قطعا شاهد صدمه دیدن آن خواهید بود.
  • اگر قصد درست کردن شیرقهوه با اسپرسوساز را داشته باشید، می توانید با نگه داشتن پیمانه شیر در بالاترین حد در کنار نازل شاهد گرم شدن سریع شیر باشید.

مراحل کار با دستگاه اسپرسوساز

پس از راه اندازی اولیه اسپرسوساز و بررسی نکات لازم حین کار با دستگاه، می توانید اقدام به تهیه قهوه اسپرسو در دستگاه خود نمایید. در این بخش به صورت گام به گام مراحل استفاده از اسپرسوساز برای تهیه یک قهوه باکیفیت و مناسب را ذکر کرده ایم:

  1. برای استفاده از اسپرسوساز خانگی ابتدا باید مخزن آن را تا میزان لازم از آب پر کرده و آن را در جای خود قرار دهید.
  2. سپس قفل بخش پرتافیلتر را باز نموده و پودر قهوه مورد نظر را درون سبد پرتافیلتر بریزید.
  3. برای اینکه نتیجه بهتری به دست آورید، بهتر است سطح قهوه را به کمک تمپ فشار داده و یکدست نمایید.
  4. سپس آن را در هد گروپ قرار داده و سپس آن را بچرخانید تا به درستی قفل شود.
  5. پیش از اینکه دستگاه را روشن نمایید، بررسی کنید که نازل بخار در حالت روشن قرار گرفته باشد.
  6. اسپرسوساز را به برق وصل کرده و سپس آن را روشن کرده و پس از سبز شدن چراغ، دکمه خروج قهوه را برنید.
  7. بعد از پر شدن فنجان دوبار دکمه مورد نظر را فشار دهید.
  8. در نهایت قفل پرتافیلتر را باز کرده و آن را از هد گروپ خارج کنید. سپس پرتافیلتر را بشویید و خشک کنید.

نحوه تنظیم دمای دستگاه اسپرسوساز

یکی از مهمترین مسائل به هنگام استفاده از اسپرسوساز برای تهیه یک قهوه اسپرسو باکیفیت، تنظیم صحیح دمای دستگاه می باشد. از این رو در ادامه به بررسی نحوه پرداخته ایم:

  • نباید فراموش کنید که زمان دم کشیدن انواع قهوه در اسپرسوساز متفاوت است و امکان افزایش یا کاهش دما آب در اسپرسوساز وجود دارد.
  • در صورت احساس طعم سوختگی و تلخ اسپرسو، می توانید دمای دستگاه را کاهش دهید.
  • اگر احساس می کنید طعم اسپرسو ترش شده است، دما اسپرسوساز را افزایش دهید.
  • برای انجام تغییر یا تنظیمات دما در اسپرسوساز، با فشردن همزمان CUP 1 و Power ضمن نمایش آخرین تنظیمات اعمال شده در دستگاه و فشردن CUP 2 می توانید تنظیمات مورد نظر را اعمال کنید.
  • در کمتر از 10 ثانیه برای فشردن CUP 2 زمان خواهید داشت. در غیر این صورت دستگاه به حالت استندبای در می آید.
  • پس از اعمال آخرین تنظیمات روی دستگاه اسپرسوساز و شنیدن صدا بوق دستگاه مجددا به حالت استندبای برمی گردد.
  • دمای استاندارد برای دم کردن قهوه حدود 90.5 الی 96 درجه می باشد که با استفاده از دماسنج روی دستگاه می توانید آن را تنظیم کنید.

راهنمای تنظیم فشار دستگاه اسپرسوساز

بسیاری از افرادی که علاقه زیادی به قهوه دارند، به غلظت بالای نوشیدنی خود اهمیت زیادی می دهند. از این رو برای این دسته از افراد، تنظیم صحیح فشار اسپرسوساز بسیار مهم است. بطور کلی نکات مهم در زمینه به شرح ذیل است:

  • خارج شدن اسپرسو با فشار کم از اسپرسوساز در صورت نگه داشتن هم زمان دکمه 1CUP یا CUP 2 اتفاق می افتد.
  • در صورتی که 1CUP یا CUP 2 را رها کنید، شاهد خارج شدن اسپرسو با فشار زیاد خواهید بود.
  • فشردن 1CUP یا CUP 2 برای بار سوم باعث متوقف شدن خروج اسپرسو می شود.
  • به این نکته توجه کنید که قطعات فلزی پورتافیلتر ممکن است بسیار داغ و سوزاننده باشند.
  • قرار گرفتن درجه اسپرسو در بخش INFUSION-PRE نمایش دهنده حالت فشار کم اسپرسوساز است.
  • در صورتی که اسپرسوساز در حالت پیش دم قرار گرفته باشد، فشار آب به مرور افزایش می یابد.
  • اما در صورتی که اسپرسوساز در بخش میانی تنظیم شده باشد، فشار اسپرسو مناسب خواهد بود.
  • اگر سوزن درجه دستگاه اسپرسوساز در بخش بالایی قرار بگیرد، فشار نهایی اسپرسو زیاد خواهد بود.
  • لازم به ذکر است که بهترین فشار برای تهیه یک اسپرسو عالی فشار 9 بار می باشد.

 

دکمه بازگشت به بالا