عمومیبرترین های کسب وکار ایرانی

هدف و نقش فونداسیون در ساخت وساز چیست؟

عوامل زیادی مثل توپوگرافی، زمین شناسی و خاک شناسی در محل ساخت و ساز و اندازه ساختمان و سایر عوامل مانند نوع ساخت، مدل فونداسیون مناسب برای ساختمان شما را تعیین می کنند.ما در این مقاله به تعریف فونداسیون و کاربردهای آن می پردازیم، همچنین انواع فونداسیون را به شما معرفی می کنیم. در ادامه همراه وبلاگ باشید.

تعریف فونداسیون

فونداسیون پایین ترین قسمت ساختمان است که مستقیما با خاک در تماس قرار می گیرد و بارها را به طور ایمن از سازه به خاک منتقل می کند. به طور کلی فونداسیون را می توان به دو دسته پی کم عمق و پی عمیق تقسیم کرد.یک پی کم عمق، مثل ، بار را به لایه ای که در عمق کم قرار دارد، منتقل می کند. فونداسیون عمیق بار را به عمق عمیق تری در زیر سطح زمین انتقال می دهد.

یک ساختمان بلند مانند آسمان خراش یا ساختمانی که بر روی خاک بسیار ضعیف ساخته شده است، نیاز به فونداسیون عمیق دارد. در صورتی که ساختمان ساخته شده در آینده دارای پلان امتداد عمودی باشد، باید فونداسیون عمیق در نظر گرفته شود.برای ساختن پی، ترانشه ها را عمیق تر در خاک حفر می کنند تا به یک لایه سخت برسند. برای به دست آوردن پایه محکم تر، بتن در این ترانشه ریخته می شود.

میله های فولادی پیش بینی شده که به سمت بیرون قرار می گیرند، به عنوان پی عمل می کنند و باید به زیرسازی بالا متصل شوند. هنگامی که فونداسیون به درستی نصب شد، می توان ساخت ساختمان را آغاز کرد.ساخت پی را می توان با بتن، فولاد، سنگ، آجر و غیره انجام داد. متریال و نوع پی انتخاب شده برای سازه مورد نظر به بارهای طراحی و نوع خاک زیرین بستگی دارد.برای تعیین مقدار و نوع مصالح مورد استفاده در ساخت سازه خود به عنوان مثال محاسبه مقدار ، حتما با مهندس پروژه مشورت کنید، تا بهترین و مطمئن ترین انتخاب را داشته باشید.

هنگام طراحی فونداسیون باید به اثراتی که بر محل مورد نظر می گذارد، توجه کنید. به عنوان مثال، حفاری انجام شده برای فونداسیون عمیق، ممکن است منجر به اختلالات نامطلوب برای خاک مجاور و پی سازه شود. حفاری ها گاهی اوقات می توانند برای سازه مجاور مشکلاتی را به وجود آورند.چنین اثراتی باید قبل از انجام چنین عملیاتی مورد مطالعه و مراقبت قرار گیرد. مواد زائد حاصل از عملیات باید به درستی دفع شوند. همچنین ساخت فونداسیون جهت مقاومت در برابر حمله خارجی مواد مضر انجام می شود.

What is the purpose and role of the foundation in construction?

هدف از فونداسیون چیست؟

فونداسیون برای تمام سازه های باربری به منظور اهداف زیر ارائه می شود:

  • فونداسیون دلیل اصلی پایداری هر سازه  است. هرچه فونداسیون قوی تر باشد، ساختار پایدارتر است.
    ● طراحی و ساخت مناسب فونداسیون ها، سطح مناسبی را برای توسعه زیرسازی در سطح مناسب و روی بستری محکم فراهم می کند.
    ● فونداسیون با طراحی خاص، به جلوگیری از حرکات جانبی مواد نگهدارنده کمک می کند.
    ● فونداسیون مناسب، بار را روی سطح تخت به طور یکنواخت توزیع می کند. این انتقال یکنواخت به جلوگیری از نشست نابرابر ساختمان کمک می کند. نشست دیفرانسیل یک اثر ساختمانی نامطلوب است.
    ● فونداسیون به منظور توزیع کامل بار از سازه، در یک منطقه پایه بزرگ و سپس به خاک زیر آن عمل می کند. این بار منتقل شده به خاک باید در حد ظرفیت باربری مجاز خاک باشد.

انواع فونداسیون دکل مخابراتی می توان به فونداسیون منفرد (منوپل) و فنداسیون نواری یک طرفه یا دو طرفه اشاره کرد.

کاربردهای فونداسیون پیش ساخته

  • فونداسیون ساختمان
  • پایه و فونداسیون دکل مخابراتی
  • به عنوان پایه دوربین
  • پایه چراغ راهنمایی و رانندگی
  • پایه چراغ روشنایی

کاربرد فونداسیون در ساخت و ساز

بر اساس اهداف فونداسیون در ساخت و ساز، وظایف اصلی فونداسیون را می توان به شرح زیر فهرست کرد:

  • ایجاد پایداری جانبی کلی برای سازه
    ● فونداسیون وظیفه ارائه یک سطح تراز برای ساخت زیرسازی را دارد
    ● توزیع بار به طور مساوی انجام می شود
    ● شدت بار کاهش می یابد تا ظرفیت باربری ایمن باشد
    ● اثر حرکت خاک مقاوم شده و از آن جلوگیری می شود
    ● آبشستگی و فرسایش با ساخت فونداسیون حل می شود

ویژگی های فونداسیون خوب

طراحی و ساخت یک فونداسیون با عملکرد خوب باید دارای برخی الزامات اساسی باشد که نباید نادیده گرفته شوند. این الزامات عبارتند از:

  • طراحی و ساخت فونداسیون به گونه ای انجام می شود که بتواند بارهای مرده و بارهای وارده را به خاک تحمل کند. این انتقال باید بدون ایجاد هرگونه نشستی که می تواند منجر به هر شکلی از مسائل پایداری برای سازه شود، انجام شود.
    ● با داشتن یک پایه سفت و سخت برای فونداسیون می توان از نشست جلوگیری کرد. این مسائل در مناطقی که بارهای روی هم از نظر ماهیت یکنواخت نیستند، بارزتر است.
    ● بر اساس خاک و مساحت، توصیه می شود که فونداسیون عمیق تری داشته باشید تا بتواند از هر گونه آسیب محافظت کند. اینها عمدتا به دلیل مشکل انقباض و تورم ناشی از تغییرات دما ایجاد می شوند.
    ● محل فونداسیون انتخابی باید منطقه ای باشد که تحت تاثیر آثار یا عوامل محیطی آینده قرار نگیرد.

فونداسیون انواع مختلفی دارد، ما در اینجا به چند مورد از پرکاربردترین آن اشاره می کنیم:

1. فونداسیون اسلب

فونداسیون اسلب، از یک لایه بتن تشکیل می شود و یکی از رایج ترین انواع پی برای خانه های جدید، به ویژه در آب و هوای گرم تر است. به طور معمول بین 10 تا 20 سانتی متر ضخامت دارند و به شکل مقرون به صرفه و آسان ساخته می شوند. به علاوه، این فونداسیون ها می توانند عایق اضافی ایجاد کنند و همچنین می توانند به عنوان پایه ای برای کفپوش خانه شما عمل کنند.

2. فونداسیون فضای خالی

این فونداسیون یکی دیگر از انواع متداول پایه های مسکن است و برای تمام اقلیم ها مناسب محسوب می شود. این فونداسیون در بالای سطح زمین با استفاده از ستون های بتنی کوچک ساخته می شود و فضای کافی در زیر آن برای دسترسی به وسایلی مانند لوله ها و تاسیسات مکانیکی یا برای ذخیره سازی اقلام کوچک وجود دارد. البته با این حال، این فضا می تواند مرطوب و مستعد ابتلا به کپک باشد.

3. فونداسیون زیر زمینی

فونداسیون زیرزمینی فضای مفیدی را در زیر ساختمان اصلی فراهم می کند که می تواند به عنوان انباری، پارکینگ ماشین یا حتی یک منطقه نشیمن اضافی عمل کند. ممکن است کاملا محصور یا مجهز به پنجره ها و درها باشد. همچنین این فونداسیون می تواند از ساختمان در برابر سیل محافظت کرده و عایق و کنترل آب و هوا را اضافه کند. فونداسیون زیرزمینی معمولا یکی از گران ترین روش های فونداسیون برای ساخت خانه است.

پایه چراغ آماده فونداسیون

مزایای استفاده از فونداسیون های آماده پایه چراغ عبارتند از:

  • نصب آسان: فونداسیون های آماده را می توان به سرعت و به راحتی نصب کرد که باعث صرفه جویی در زمان و هزینه می شود.
  • کیفیت بالا: فونداسیون های آماده در شرایط کنترل شده کارخانه تولید می شوند که تضمین می کند کیفیت بالایی دارند.
  • سازگاری: فونداسیون های آماده با طیف وسیعی از پایه های چراغ و سایر سازه ها سازگار هستند.
  • مقرون به صرفه: فونداسیون های آماده اغلب مقرون به صرفه تر از فونداسیون های سنتی هستند که در محل ریخته می شوند.

هنگام انتخاب فونداسیون آماده پایه چراغ، باید موارد زیر را در نظر بگیرید:

  • اندازه و وزن پایه چراغ یا سازه ای که باید نصب شود.
  • نوع خاک محل نصب.
  • شرایط آب و هوایی منطقه.
  • بودجه پروژه.

تولید کنندگان فونداسیون آماده پایه چراغ طیف وسیعی از محصولات را برای انتخاب ارائه می دهند. مهم است که یک سازنده معتبر را انتخاب کنید که محصولی با کیفیت بالا ارائه دهد که نیازهای پروژه خاص شما را برآورده کند.

در اینجا چند نکته برای نصب فونداسیون آماده پایه چراغ آورده شده است:

  1. محل نصب را آماده کنید. این شامل تسطیح زمین و حذف هر گونه زباله است.
  2. فونداسیون آماده را در محل قرار دهید. مطمئن شوید که سطح آن است.
  3. پایه چراغ یا سازه دیگر را به فونداسیون وصل کنید.
  4. فونداسیون را با بتن بریزید.
  5. اجازه دهید بتن قبل از استفاده از پایه چراغ یا سازه دیگر کاملاً خشک شود.

نصب صحیح فونداسیون آماده پایه چراغ برای اطمینان از ایمن و پایدار بودن سازه مهم است.

فونداسیون پیش ساخته

فونداسیون دکل مخابراتی پیش ساخته بتنی به فونداسیونی گفته می شود که در کارخانه تولید شده و بعد از عمل آوری و آماده شدن به محل پروژه منتقل می شود.یکی از چندین کاربرد آن استفاده در ساخت ساختمان های کوچک است که باعث افزایش سرعت و ارتقا کیفیت خصوصاً در مناطق دور افتاده و روستایی می شود.

 فونداسیون دکل بار و فشار وارده از نقاط مختلف دکل و همچنین بارهای اضافی سازه را به زمین منتقل می کند. دکل های برق یا دکل های مخابراتی معمولا در معرض عوامل مختلف طبیعی همچون بادهای شدید و طوفان، سیل و گاها نشست زمین هستند به همین دلیل استفاده از فونداسیون پیش ساخته بتنی یک ضرورت محسوب می شود.از انواع فونداسیون دکل مخابراتی می توان به فونداسیون منفرد (منوپل) و فنداسیون نواری یک طرفه یا دو طرفه اشاره کرد.

کاربردهای فونداسیون پیش ساخته

  • فونداسیون ساختمان
  • پایه و فونداسیون
  • به عنوان پایه دوربین
  • پایه چراغ راهنمایی و رانندگی
  • پایه چراغ روشنایی

قیمت فونداسیون پایه روشنایی بر اساس معیار های خاصی تعیین می شود که از مهم ترین آن ها می توان به ابعاد آن اشاره کرد. با توجه به این که ابعاد این تجهیزات بر اساس معیار های خاصی که در مطالب فوق به آن اشاره کردیم، مشخص می شود، پس برای اجرا و نصب فونداسیون پایه چراغ باید هزینه های متفاوتی در نظر گرفته شود.

به عبارتی قیمت فونداسیون پایه فلزی بر اساس متریالی که در تهیه و تولید آن مورد استفاده قرار می گیرد، مشخص می شود. گفتنی است متریال مورد استفاده، کیفیت و مقاومت متنوعی دارند و یک عامل تاثیرگذار در قیمت کلی تجهیزات به شمار می آیند. توجه داشته باشید که برای خرید فونداسیون پیش ساخته پس از در نظر گرفتن ابعاد، نحوه دیتیل، متریال، قیمت و… باید محل سفارش را نیز در نظر بگیرید.مراکز زیادی در زمینه فروش فونداسیون پایه چراغ فعالیت می کنند که برخی از آن ها به عنوان تولید کننده هستند و برخی دیگر نیز تنها نقش عرضه کننده را ایفا دارند. قیمت فونداسیون پایه چراغ در این مراکز نیز با توجه متریال و نحوه ساخت آن کاملا متفاوت است از این رو می توانید با مراجعه به مراکز معتبر در زمینه خرید این تجهیزات اقدام کنید.

دکمه بازگشت به بالا