دانش شغلی مامور تشخیص مالیات

مامور ممیز مالیاتی چیست؟

عامل درآمد کسی است که تضمین می کند دولت ها پول مالیات خود را از مشاغل و شهروندان دریافت می کنند. آنها اظهارنامه های مالیاتی را بررسی می کنند، حسابرسی انجام می دهند، مالیات های بدهکار را شناسایی می کنند و پرداخت های مالیات معوق را دریافت می کنند. آنها برای دولت های فدرال، منطقه ای و محلی کار می کنند. بسیاری از آنها عمدتاً در یک دفتر کار می کنند. برخی دیگر بیشتر وقت خود را صرف انجام ممیزی میدانی در خانه یا محل کسب و کار مالیات دهندگان می کنند.

مامور ممیز مالیاتی چه کار می کند؟

کارگزاران درآمد معمولاً کارهای زیر را انجام می دهند:

  • بررسی اظهارنامه مالیاتی ثبت شده برای تعیین اینکه آیا اعتبارات مالیاتی و کسورات مطالبه شده توسط قانون مجاز است یا خیر
  • برای رسیدگی به مشکلات و درخواست اسناد پشتیبانی از طریق پست یا تلفن با مالیات دهندگان تماس بگیرید
  • انجام ممیزی میدانی و بررسی اظهارنامه مالیات بر درآمد برای تایید اطلاعات یا به روز رسانی بدهی های مالیاتی
  • ارزیابی اطلاعات مالی با استفاده از آشنایی با رویه های حسابداری و آگاهی از تغییرات قوانین و مقررات مالیاتی
  • در مورد هر موردی که با آن برخورد می کنند، از جمله تماس ها، شماره تلفن ها و اقدامات انجام شده، سوابق خود را نگه دارید
  • به مودیان مالیاتی از پرداخت اضافه یا کم پرداختی اطلاع دهید و یا بازپرداخت صادر کنید یا درخواست پرداخت بیشتر کنید

 ماموران درآمد مسئول اطمینان از پرداخت مالیاتی که افراد و شرکت ها بدهکار هستند را بر عهده دارند. آنها اطمینان حاصل می کنند که اظهارنامه های مالیاتی به درستی تنظیم شده است، و آنها را با مالیات دهندگانی که اظهارنامه آنها مشکوک است یا بیش از آنچه پرداخت کرده اند بدهکار هستند، پیگیری می کنند.

 سطوح مختلف دولت انواع مختلفی از مالیات را جمع آوری می کنند. دولت فدرال عمدتاً با مالیات بر درآمد شخصی و تجاری سروکار دارد. دولت های منطقه ای مالیات بر درآمد و فروش را جمع آوری می کنند. دولت های محلی مالیات فروش و دارایی را جمع آوری می کنند. از آنجایی که بسیاری از حوزه های قضایی، مالیات بر درآمد افراد را بر اساس درآمد ناخالص تعدیل شده فدرال گزارش شده توسط مالیات دهندگان ارزیابی می کنند، بازرسان مالیاتی که برای دولت فدرال کار می کنند، هرگونه تعدیل یا اصلاحی را که انجام می دهند گزارش می دهند. سپس بررسی کنندگان مالیات منطقه ای تعیین می کنند که آیا این تعدیل ها بر میزان بدهی مالیات دهنده به آن حوزه قضایی خاص تأثیر می گذارد یا خیر.

 کارگزاران درآمد در حسابداری مربوط به مالیات برای آژانس های فدرال و برای آژانس های معادل در دولت های منطقه ای و محلی تخصص دارند. آنها مانند بازرسان مالیاتی، اظهارنامه ها را برای صحت بررسی می کنند. با این حال، نمایندگان درآمد، اظهارنامه های مالیاتی پیچیده کسب و کار و شرکت های بزرگ را مدیریت می کنند. بسیاری از عوامل درآمد با تجربه در زمینه های خاص تخصص دارند. به عنوان مثال، آنها ممکن است به طور انحصاری بر روی مشاغل چند ملیتی تمرکز کنند. عوامل درآمد صرف نظر از تخصص خود، باید تغییرات در قوانین و مقررات مالیاتی طولانی و پیچیده را به روز کنند.

وظایف

  • مالیات جمع آوری از افراد و یا کسب و کار با توجه به قوانین و مقررات تجویز می شوند.
  • اطلاعات مربوط به تغییرات کد مالیاتی و رویه ها و تئوری حسابداری را برای ارزیابی صحیح اطلاعات مالی حفظ کنید.
  • سوابق مربوط به هر مورد، از جمله مخاطبین، شماره تلفن و اقدامات انجام شده را حفظ کنید.
  • با مالیات دهندگان از طریق پست یا تلفن تماس بگیرید تا مغایرت ها را برطرف کنید و اسناد پشتیبانی را درخواست کنید.
  • با مالیات دهندگان یا نمایندگان آنها مشورت کنید تا در مورد مسائل، قوانین و مقررات مربوط به اظهارنامه گفتگو کنید و مشکلات مربوط به اظهارنامه را حل کنید.

تحصیلات مورد نیاز و نحوه ورود به شغل

با توجه به تخصصی بودن این شغل بهترین اشخصا برای ورود به شغل ممیز مالیاتی یا کارشناس امور مالیاتی افراد با مدارک تحصیلی زیر می باشند :

  • حسابداری
  • مدیریت به ویژه گرایش مالی
  • اقتصاد

هرچند که وابسته به تصمیم مدیران سازمان امور مالیاتی کشور و همچنین قوانین موضوعه و با توجه به نتایج مصاحبه مامور تشخیص مالیات؛ ممکن است افراد دیگری با تخصص های حتی غیرمرتبط این مشاغل را اشغال کرده باشند.

مهارت و دانش مورد نیاز ماموران تشخیص مالیات

یک مامور تشخیص مالیات برای انجام بهتر وظایف، نیازمند کسب مهارتهای زیر است:

  • مهارت های ارتباطی نوشتاری و کلامی در سطح خوب به منظور ارتباط با افراد مختلف و توان ارائه گزارش های مربوطه به مدیریت و سایر مراجع قانونی
  • توانایی بررسی و تحلیل اطلاعات به منظور کنترل کامل حساب مؤدیان مالیاتی
  • توانایی تصمیم گیری برای رفع موانع و ابهامات سر راه ممیزی اسناد و دفاتر مالی
  • آشنایی با کامپیوتر – زیرا بسیاری از شرکت ها در حال حاضر از نرم افزارهای رایانه ای برای ثبت و نگهداری و گزارشگری اطلاعات خود استفاده می کنند و بازرس آن باید توانایی کار با آن را داشته باشد.
  • توانایی استفاده منصفانه از قوانین به منظور انجام وظایف خود به درستی و مطابق با قوانین و مقررات جاری روز کشور
  • رویکرد خلاقانه در حل مشکلات – به منظور حل مسائل و مشکلات در زمان رسیدگی و جلوگیری از انتقال مشکلات به مراحل بعدی و مراتب بالاتر سازمانی
  • داشتن عزم و اراده راسخ – زیرا کارشناسان امور مالیاتی و بیمه در خیلی از اوقات با پیشنهاد رشوه برای کمتر گزارش دادن مالیات پرداختنی توسط مؤدیان مالیاتی مواجه می شوند و در صورتی که از اراده قوی جهت ایستادگی در رآی خود برخوردار نباشند، قانون به درستی و همراه با عدالت در جامعه اجرا نمی شود.

چگونگی استخدام مامور تشخیص مالیات

برای استخدام در سازمان مالیاتی به عنوان مامور تشخیص مالیات، باید همانند استخدام در سایر ارگان های دولتی پس از فراخوان سازمان مالیاتی در آزمون ها و مصاحبه های اختصاصی مربوطه شرکت نموده و امتیازهای لازم را کسب نمایید. برای موفقیت در آزمونهای استخدامی و مصاحبه ها مطالعه منابع تخصصی آزمون نظیر قانون مالیاتهای مستقیم، قانون ارزش افزوده، اصول حسابداری، حسابداری صنعتی، قوانین و مقررات مالی و اقتصاد خرد، کلان و مالیه عمومی ضروری است.

جدول امتیازدهی ارزیابی تکمیلی سازمان امور مالیاتی کشور

کانون ارزیابی بر اساس محورهایی که برای هر یک از حیطه های عمومی، اختصاصی و تخصصی در دفترچه راهنمای آزمون برای سازمان امور مالیاتی اعلام شده امتیازدهی به شرکت کنندگان در مرحله ارزیابی تکمیلی را انجام می دهند.

حیطه ها محور ها ابزار سهم
حیطه عمومی روحیه خدمت به مردم کانون ارزیابی %5
صداقت و مسئولیت پذیری کانون ارزیابی %15
نظم پذیری کانون ارزیابی %5
ویژگی های شخصیتی مرتبط با شغل کانون ارزیابی %10
حیطه تخصصی و اختصاصی مهارت های ارتباطی کانون ارزیابی %10
صبر، بردباری و تاب آوری کانون ارزیابی %15
همت و سخت کوشی کانون ارزیابی %15
مهارت های فناوری اطلاعات مرتبط با شغل کانون ارزیابی %10
دانش تخصصی (دانش شغلی، دانش سازمانی) کانون ارزیابی %15
مجموع %100

دکمه بازگشت به بالا