برترین های کسب وکار ایرانیعمومی

کرم آلو با چه سم هایی از بین می رود؟

اگر شما نیز جز آن دسته از باغدارانی هستید که با آفت کرم آلو در باغات آلو خود درگیر هستید، توصیه می کنیم که تا انتهای این مقاله ما را همراهی نمایید تا با آگاهی کامل به مبارزه با این آفت زیان آور بپردازید. کرم آلو که با نام علمیCydia funebrana  شناخته می شود، یکی از رایج ترین آفاتی است که غالبا در میان درختان میوه هسته دار همچون آلو و زردآلو دیده می شود و در صورت درگیری درختان با این آفت نه تنها محصولات آسیب خواهند دید؛ بلکه جوانه های نهال در فصل بهار نیز ممکن است مورد حمله قرار گیرند.

یکی از مهم ترین راهکارهای پیشگیری از شیوع این آفت خرید نهال آلو سالم و شناسنامه دار از مراکز معتبر و رسمی فروش نهال آلو در شهر یا منطقه خود است . در صورتی که در منطقه شما نهالستانی معتبر و حرفه ای برای خرید حضوری نهال آلو سراغ ندارید می توانید به صورت غیر حضوری و اینترنتی با خیالی آسوده اقدام به خرید نهال آلو از سایت نهالستان پالیز نهال نمایید.

از کجا بدانیم که میوه های درخت آلو دچار آفت زدگی شده اند

عمده خسارتی که آفت کرم آلو به درخت وارد می کند به قسمت میوه ها است، به گونه ای که لارو کرم ها به بافت آلو حمله ور شده و پس از تخریب دیواره آلو وارد میوه می شوند و اصطلاحا میوه را کرم زده و یا آفت زده خواهند کرد. در برخی موارد مشاهده شده که آفت کرم آلو پس از تغذیه از بافت میوه از آن خارج شده و نشانه هایی را از خود به جای خواهند گذاشت که می توان متوجه حضور و شیوع آنها شد.

در چنین مواردی داخل میوه فضولات سیاه رنگی متراکمی مشاهده می شود که نشانه حضور کرم آلو داخل میوه است. گاهی اوقات نیز کرم آلو در هنگام ترک میوه ما ده ای چسبنده و صمغی را روی پوست از خود به جای خواهد گذاشت که باغدار را متوجه درگیری درختان با این آفت مهلک خواهد نمود که خوبی این نشانه ها آن است که باغدار این امکان را دارد که سریعا برای جلوگیری و کنترل شیوع و سرایت کرم آلو به تمام درختان، عملیات سمپاشی را آغاز کند. برخی موارد نیز افتادن ناگهانی و پیش از موعد میوه آلو از درخت نشانه درگیری درختان با آفت کرم آلو است که اصطلاحا ریزش نام دارد.

کرم آلو را بیش تر بشناسید

شاید گمان کنید که کرم آلو فقط یک میزبان دارد؛ این در حالی است که درختان میوه در اکثر نقاط ایران میزبان این آفت هستند و در صورتی که این حشره به فرم بالغ خود یعنی پروانه ای 5 میلی متری درآید شما می توانید آناتومی واضحی از آن را مشاهده نمایید.

معمولا در فصل زمستان این حشره موذی در سطح خاک و درختان مشاهده نخواهد شد؛ چرا که داخل پیله ای نمدی به رنگ سفید درون خاک در حالا لاروی قرار می گیرد و آسیبی را متوجه درخت نخواهد کرد اما در فصل بهار و تابستان آفت کرم آلو به صورت پروانه از پیله بیرون آمده و در سطح میوه های تازه رسیده شروع به تخم گذاری خواهد کرد.

جالب است بدانید که این لاروهای تازه از تخم خارج شده هستند که بافت میوه را از بین می برند و از آن تغذیه می کنند و اگر دقت کرده باشید متوجه خواهید شده که تنها راه نفوذ لاروها به داخل میوه از قسمت کنار دم یا همان چوب میوه است که پس از ورود لاروها تغذیه خود را کامل کرده و فضولات سیاه رنگ را از خود به جای گذاشته که این عمل سبب فساد و تخریب میوه خواهد شد و در نهایت نیز میوه آلوده به لارو کرم آلو به زمین ریزش پیدا خواهد کرد و دوره رشد خود را در همان جا کامل می کند.

کرم آلو حشره ای است چند نسله و بنا به تحقیقات کارشناسان این حیطه این کرم در نسل دوم خود بیشترین آسیب را به درختان آلو وارد خواهد نمود پس بهتر است به منظور پیشگیری و یا کنترل این آفت در نسل اول از روش های بیولوژیک و فیزیکی مانند روش تله نوری یا تله فرمونی استفاده شود و در صورت مشاهده مجدد علائم حضور کرم آلو در باغ از روش های شیمیایی و سموم قوی برای از بین بردن نسل دوم این آفت استفاده کرد.

با توجه به این که بیشترین آسیب کرم آلو متوجه میوه های نیمه رس و کوچک است بهتر است تمامی مبارزات بیولوژیکی و یا شیمیایی خود در اواخر تیر ماه اعمال نمایید تا موثرتر واقع شود. در مبارزه مکانیکی اطراف درخت آلو را با مقواهای زنبوری پوشانیده تا لاروها در یک جا متمرکز شوند و در مرحله ی آخر به کمک آتش زدن تیر خلاص را بر پیکره آنها بیاندازید. برای مبارزه شیمیایی نیز می توانید از سموم دیازینون، آوانت و یا استامی پراید با میزان 5 در هزار استفاده کنید تا موثر واقع شوند.

کلام آخر

در مقاله حاضر سعی بر آن بوده که کرم آلو رو خوب تشریح کنیم و راح حل از بین بردن آن را بیان کنیم در صورتی که به سوالات خود دست نیافتید، به سایت برتر نهال مراجعه کنید و مقالات مرتبط با این موضوع را مطالعه نمایید، همچنین امکان دریافت مشاوره رایگان در خصوص نحوه و میزان سمپاشی درختان آلو نیز می توانید با کارشناسان مجموعه ارتباط برقرار کنید.

تماس با پالیز نهال:

09144501007

09144501008

مجله خبری ای بی سی مگ

ای بی سی مگ یک وب سایت خبری و علمی در حوزه فیلم و سینما، تکنولوژی و لوازم خانگی با جدیدترین اخبارهای این حوزه می باشد. خوشحالیم بتوانیم مطالب مفیدی را برای شما ارائه دهیم.
دکمه بازگشت به بالا