کدو بره، غذای مناسب گیاه خواران

احتمالا شما هم اولین بار که اسم مازندران به گوشتان خورده، به دریای خزر و خاویار ماهی فکر کرده اید. شاید هم هوس کرده اید اکبر جوجه را نوش جان کنید. غذاهای محلی مازندران به همین یک مرود ختم نمی شود. مازنی ها مردمی خوش ذوق و خوش دست پخت هستند که از ساده ترین مواد غذایی، غذاها و دسرهای خوشمزه بسیاری تهیه می کنند. در این مقاله از مجموعه مقالات ای بی سی مگ به معرفی بیش از 10 نوع غذای محلی مازندران پرداخته ایم. با ما همراه باشید.

کدو سبز Fresh مقدار 1 کیلوگرم

کدو بره، غذای مناسب گیاه خواران

برای تهیه کدو بره، به مواد غذایی ساده، مانند سیب زمینی، کدو سبز، گوجه فرنگی و پیاز ، نیاز دارید. پیاز خرد شده را تفت دهید و پس از طلایی شدن مقداری نمک و زردچوبه به آن اضافه کنید. سیب زمینی ها را درون تابه ریخته و اجازه دهید به خوبی پخته شوند. در مرحله بعد کدوهای حلقه شده را به مواد اضافه کرده و به خوبی تفت دهید. با طلایی شدن کدو، گوجه های خرد شده و تخم مرغ را هم به مواد اضافه کرده و درب تابه را بگذارید تا تخم  مرغ ها سفت شوند.

مواد لازم برای تهیه کدو بره مازندرانی

عنوانمقدار
کدو سبز (حلقه شده)5 عدد
سیب زمینی (نگینی خرد شده)2 عدد
گوجه فرنگی5 عدد
تخم مرغ2 عدد
پیاز1 عدد
نمک، زردچوبه و فلفل سیاهبه مقدار لازم

کدو سبز Fresh مقدار 1 کیلوگرم

مرغ شکم پر، پرطرفدارترین غذای محلی مازندران

اگر همیشه از تکه های مرغ مانند بال، کتف یا سینه برای پخت غذا استفاده می کنید، توصیه می کنیم این بار مرغ درسته را امتحان کنید. برای تهیه مرغ شکم پر به سبک مازندرانی باید پس از شستن مرغ، درون آن را کاملا تمیز کنید. بیرون مرغ را به ادویه و زعفران آغشته کرده و با کمک چاقویی تیز چند خط روی مرغ بزنید تا مواد به خورد آن رفته و مرغ نیز بهتر بپزد. مرغ را حداقل سه ساعت درون یخچال قرار دهید تا به خوبی طعم بگیرد. پیاز داغی کاراملی تهیه کرده و ادویه، سبزی معطر، آلو بخارا، زرشک و دانه انار را به آن اضافه کنید و تفت دهید. مواد را به کمک قاشق درون شکم بریزید و با نخ و سوزن ضدعفونی شده بدوزید. مقداری روغن درون قابلمه ای بزرگتر از اندازه مرغ ریخته و گوشت را در آن سرخ کنید. سپس نصف فنجان آب درون قابلمه ریخته و مرغ را بپزید.

مواد لازم برای تهیه مرغ شکم پر مازندرانی

عنوانمقدار
مرغ کوچکیک عدد
سبزی معطرنیم کیلو
پیاز2 عدد
مغز گردوی خرد شده100 گرم
زرشک یا دانه اناریک قاشق غذاخوری
آلو بخارا10 عدد
زعفران، نمک، زردچوبه، فلفل و روغنبه مقدار لازم

برای مطالعه بیشتر: طرز تهیه مرغ شکم پر

 مرغ کامل سمین - 1300 گرم

فیله مرغ مهیا پروتئین - 0.9 کیلوگرم

خورش ناردون، غذای اصیل مازندران

اگر به فکر غذایی خوشمزه و ایرانی برای شب  یلدای خود هستید، از تهیه خورش انار مازندرانی غافل نشوید. برای تهیه این خورش، پس از تمیز کردن مرغ و شستن آن، باید آن را طعم دار کنید. سپس مرغ را برای سه ساعت در یخچال قرار دهید تا به خوبی طعم دار شود. مرغ را پس از استراحت کافی، درون مقداری کره آب شده تفت دهید تا طلایی شود. پیازها را در قابلمه ای دیگر همراه با کره تفت دهید تا کاراملی و طلایی شوند. سپس مرغ و رب و آب انار را به پیازها اضافه کرده و اجازه دهید با حرارت ملایم بپزند. برای جا افتادن خورش تقریبا به دو ساعت زمان نیاز دارید. در دقیقه های پایانی پخت، ده دقیقه آخر، دانه های انار را به خورش اضافه کنید و این غذای محلی مازندران را نوش جان کنید.

مواد لازم برای تهیه خورش ناردون

عنوانمقدار
مرغیک کیلوگرم
دانه اناریک لیوان
سیر4 حبه
آب اناریک لیوان
کره50 گرم
پیاز متوسط2 عدد
زعفران، نمک، فلفل، زردچوبه، پودر گشنیزبه میزان لازم

برای مطالعه بیشتر: طرز تهیه مرغ ناردونی؛ خورش خوشمزه و اصیل شمالی برای شب یلدا

15 %

150,000

127,500 تومان

مِلا قورمه، غذای ساده مازندرانی

در فرهنگ ما ایرانی ها، بادمجان از جمله مواد غذایی پرکاربرد است. برای تهیه ملا قورمه مازندرانی، ابتدا پیازها را نگینی خرد کرده و تفت دهید تا طلایی رنگ شوند. سپس نمک، فلفل، زردچوبه و جعفری خشک را به آن اضافه کرده و کمی تفت دهید. بادمجان ها و گوجه ها را پس از پوست گرفتن و خرد کردن به مواد اضافه کنبد. مقداری آب جوش به مواد درون قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید برای حدود 2 ساعت مواد روی حرارت ملایم باشند. در مرحله آخر می توانید از مقداری آب نارنج، آب غوره یا آب لیمو برای طعم گرفتن غذا استفاده کنید. این غذای مازندرانی را می توانید همراه با نان یا همراه با کته نوش جان کنید.

مواد لازم برای تهیه مِلا قورمه مازندرانی

عنوانمقدار
بادمجان3 عدد
پیاز1 عدد
گوجه فرنگی5 عدد
آب نارنج، آب غوره یا آب لیمویک فنجان
آب جوشدو لیوان
نمک، فلفل، زردجوبه، نعناع، جعفری خشک به میزان لازم

برای مطالعه بیشتر: طرز تهیه آش انار بدون گوشت

آش گزنه، پیش غذای محلی مازندرانی مناسب افراد دیابتی

اگر قصد تهیه کردن غذایی مناسب همه فصل ها را دارید، از درست کردن آش گزنه غافل نشوید. این غذای محلی مازندرانی را می توانید برای مناسبت های مختلفی چون شب یلدا، چهارشنبه سوری و … تهیه کنید. برای پختن آش گزنه باید پس از خرد کردن سبزی ها و گزنه، آن ها را همراه حبوبات، کدو حلوایی و چغندر در یک قابلمه بپزید. سپس پوست سیرها را جدا و آن ها را رنده کنید. پس از پخته شدن مواد درون قابلمه ماست، سیر، رشته آش و ادویه ها را به آن ها اضافه کنید.

مواد لازم برای تهیه آش گزنه مازندرانی

عنوانمقدار
کدو حلوایی100 گرم
ماست1 کیلوگرم
گزنه، گشنیز و جعفری100 گرم
چغندر50 گرم
لوبیا سفید 30 گرم
باقلای پوست گرفته شده، عدس و نخود50 گرم (از هر کدام)
نمک، فلفل سیاه و زرد چوبهبه میزان دلخواه
رشتهرشته به میزان لازم

149,900

137,910

تومان

خورش اسپناساک، خورش اسفناج مازندرانی

استفاده از انواع سبزی در تهیه غذا، نه تنها به سلامت تر شدن غذا کمک می کند بلکه تاثیر بسیاری در طعم آن نیز دارد. اسفناج یکی از این سبزیجات مقوی و خوش طعم است. برای تهیه خورش اسپناساک مازندرانی کافی است اسفناج های شسته شده را خرد کنید. سپس گوشت گوسفندی یا مرغ را خرد کرده و پس از تفت دادن سیر و پیاز گوشت ها را نیز تفت دهید. پس از طلایی شدن گوشت ها اسفناج و سبزیجات معطر را به آن اضافه کرده و تفت دهید. درب قابلمه را گذاشته و اجازه دهید خورش برای حدود 2 ساعت روی حرارت ملایم قرار داشته باشد. در صورت تمایل می توانید برای ترش تر شدن غذا به آن رب انار یا رب نارنج اضافه کنید. خورش اسپناساک مازندرانی را می توان همراه برنج یا نان سرو کرد.

مواد لازم برای تهیه خورش اسپناساک مازندرانی

عنوانمقدار
گوشت (قرمز یا مرغ)300 گرم
اسفناج1 کیلوگرم
سبزی معطر300 گرم
سیر 3 حبه
پیاز متوسط2 عدد
نمک، زردچوبه و ادویه به مقدار لازم
هویج در صورت تمایل

برای مطالعه بیشتر: طرز تهیه خورش آلو اسفناج

آغوز مسما، غذای محلی مازندران با گوشت اردک

گوشت اردک، از جمله مواد غذایی حذف نشدنی از سفره مازندرانی ها است. آغوز مسما نیز یکی از غذاهای مازنی است که با این گوشت تهیه می شود. برای تهیه آغوز مسما ابتدا باید گوشت اردک را به خوبی تفت دهید. سپس پیاز تفت داده شده را به آن اضافه کنید. مقداری آب را همراه دانه های انار و گردوی خرد شده به قابلمه اضافه کنید. خورش شما پس از دو ساعت آماده خواهد شد. قبل از این که خورش را از روی حرارت بردارید، رب انار ترش، نمک و زردچوبه را به آن اضافه کنید.

مواد مورد نیاز برای تهیه آغوز مسما

عنوانمقدار
گوشت اردک 600 گرم
گردو200 گرم
پیازدو عدد
رب انار50 گرم
دانه انار 100 گرم
نمک و زردچوبهیک قاشق غذاخوری
آب 2 لیتر

باقلا وابیج، باقلا قاتوق مازندرانی

اگر به استفاده از باقلا در غذاهای خود علاقه دارید، باقلا وابیج مازندرانی مناسب شما است. ابتدا باقلاهای پوست گرفته شده را تفت دهید. سپس سیر و شوید را به آن اضافه کنید. بعد از سرخ شدن تمام مواد مقداری آب اضافه کرده و اجازه دهید باقلاها به خوبی بپزند. پس از جمع شدن آب غذا تخم مرغ و نمک و ادویه را به مواد درون قابلمه اضافه کنید. پس از چند دقیقه باقلا وابیج شما آماده است. نوش جان!

مواد لازم برای تهیه باقلا وابیج

عنوانمقدار
باقلانیم  کیلو
سیر 2 حبه
تخم مرغ1 عدد
شوید خشک2 قاشق غذاخوری
نمک، زردچوبه و فلفل به میزان لازم

برای مطالعه بیشتر: طرز تهیه باقلا قاتق اصیل گیلانی

نازخاتون، دسر محبوب مازندرانی

ترشی، کنارغذای محبوب بسیاری از ایرانی ها است. ترشی ها را می توان با انواع سبزی، کلم و … تهیه کرد. نازخاتون یکی از این دسرها و ترشی اصیل مازندران است. این ترشی علاوه بر کنترل فشار و چربی خون باعث تقویت حافظه و تصفیه خون خواهد شد. برای تهیه نازخاتون کافی است بادمجان های کباب شده را ساطوری کنید. سپس گوجه فرنگی ها را ریز کنید. بادمجان ها را به همراه آب انار یا آب غوره در قابلمه بریزید و آن را روی حرارت بگذارید. پس از غلیظ شدن مواد درون قابلمه سیر، نعناع و گلپر را به مواد اضافه کنید. در مرحله آخر، نوبت به ریختن گوجه ها درون قابلمه می رسد. پس از چند دقیقه نازخاتون شما آماده است. نوش جان! نازخاتون را می توانید با انواع غذا میل کنید.

مواد لازم برای تهیه نازخاتون

عنوانمقدار
بادمجان 4 عدد
گوجه فرنگی 3 عدد
سیر8 حبه
آب غوره 3 قاشق غذاخوری
نعناع خشک1 قاشق چای خوری
آب انار2 قاشق غذاخوری
گل پر به مقدار لازم

برای مطالعه بیشتر: روش تهیه ترشی ربی خوشمزه

سخن آخر
در فرهنگ غنی ایران، انواع هنرها، از نقاشی گرفته تا آشپزی را می توان یافت. در میان غذاهای پرطرفدار هر شهر و استان نباید از غذاهای محلی مازندران غافل شد. غذاهایی که با گوشت یا بدون گوشت و با انواع سبزیجات تهیه می شود. آش گزنه، اسپناساک، کدو بره، خورش ناردون و نازخاتون از خوشمزه ترین غذاهای محلی مازندران هستند. دستور پخت هر یک از غذاها نیز نوشته شده است.

منبع

incredibleiran.com

دکمه بازگشت به بالا